Aj vám ostalo po Vianociach v špajze ešte nejaké exotické ovocie, tak ako u nás doma.
Tak ho využite a upečte si z neho chutný koláčik k rannej kávičke alebo k poobedňajšiemu čajíku.
Ak sa však neviete rozhodnúť čo presne by ste chceli pripraviť, ponúkam vám jeden zaujímavý tip na cupcakes, ktoré som robila podľa knihy, ktorú som dostala ako darček pod stromček, Dulce de Leche, ktorej autorkou je známa slovenská foodblogerka Martina Pintérová - Bezáková.
Potrebujeme:
cesto
240g hladkej múky
200g cukru (ja som použila trstinový)
2 ČL prášku do pečiva
80g roztopeného masla
240ml mlieka
1ČL vanilkového extraktu
2 vajcia
1 menší ananás alebo plechovka ananásu
štipka soli
krém
100g zmäknutého masla
1 šálka práškového cukru
2 PL mlieka
100g roztopenej bielej čokolády
3/4 šálky strúhaného kokosu (kokosovej múčky)
ozdoba
kokosové lupienky
cukríčky, lentilky, čokoládové bonbóniky
Postup:
Zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku s práškom do pečiva, cukor a soľ).
V inej nádobe zmiešame mlieko s vanilkovým extraktom, postupne pridáme vajcia, roztopené maslo, premiešame a prisypeme sypkú zmes.
Následne vymiešame na hladké cesto.
Potom pridáme do cesta ananás nakrájaný na malé kúsky a vmiešame ho do zmesi (ak sa vám zdá cesto po pridaní ananásu príliš riedke, prisypte ešte trocha múky).
Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov.
Do formy na muffiny poukladáme papierové košíčky, ktoré naplníme tak do 2/3 cestom a vložíme do rúry, pečieme približne 20-30 minút.
Následne si pripravíme krém a to tak, že dohladka vymiešame zmäknuté maslo s mliekom a práškovým cukrom, postupne prilejeme mierne vychladnutú bielu čokoládu, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli (ja som použila Figaro) a nakoniec primiešame aj kokos.
Cupcakes necháme po upečení poriadne vychladnúť, inak sa nám na nich krém bude roztekať.
Takto vychladnuté ich ozdobíme krémom, môžte na to použiť zdobiace vrecko alebo krém jednoducho naneste lyžicou, posypeme kokosovými lupienkami a dozdobíme čokoládovými cukríkmi podľa vlastnej fantázie.
DOBRÚ CHUŤ!!!
(košíčky som kupovala v DM-ke)
Tak ho využite a upečte si z neho chutný koláčik k rannej kávičke alebo k poobedňajšiemu čajíku.
Ak sa však neviete rozhodnúť čo presne by ste chceli pripraviť, ponúkam vám jeden zaujímavý tip na cupcakes, ktoré som robila podľa knihy, ktorú som dostala ako darček pod stromček, Dulce de Leche, ktorej autorkou je známa slovenská foodblogerka Martina Pintérová - Bezáková.
Potrebujeme:
cesto
240g hladkej múky
200g cukru (ja som použila trstinový)
2 ČL prášku do pečiva
80g roztopeného masla
240ml mlieka
1ČL vanilkového extraktu
2 vajcia
1 menší ananás alebo plechovka ananásu
štipka soli
krém
100g zmäknutého masla
1 šálka práškového cukru
2 PL mlieka
100g roztopenej bielej čokolády
3/4 šálky strúhaného kokosu (kokosovej múčky)
ozdoba
kokosové lupienky
cukríčky, lentilky, čokoládové bonbóniky
Postup:
Zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku s práškom do pečiva, cukor a soľ).
V inej nádobe zmiešame mlieko s vanilkovým extraktom, postupne pridáme vajcia, roztopené maslo, premiešame a prisypeme sypkú zmes.
Následne vymiešame na hladké cesto.
Potom pridáme do cesta ananás nakrájaný na malé kúsky a vmiešame ho do zmesi (ak sa vám zdá cesto po pridaní ananásu príliš riedke, prisypte ešte trocha múky).
Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov.
Do formy na muffiny poukladáme papierové košíčky, ktoré naplníme tak do 2/3 cestom a vložíme do rúry, pečieme približne 20-30 minút.
Následne si pripravíme krém a to tak, že dohladka vymiešame zmäknuté maslo s mliekom a práškovým cukrom, postupne prilejeme mierne vychladnutú bielu čokoládu, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli (ja som použila Figaro) a nakoniec primiešame aj kokos.
Cupcakes necháme po upečení poriadne vychladnúť, inak sa nám na nich krém bude roztekať.
Takto vychladnuté ich ozdobíme krémom, môžte na to použiť zdobiace vrecko alebo krém jednoducho naneste lyžicou, posypeme kokosovými lupienkami a dozdobíme čokoládovými cukríkmi podľa vlastnej fantázie.
DOBRÚ CHUŤ!!!
(košíčky som kupovala v DM-ke)
Komentáre
Zverejnenie komentára