Preskočiť na hlavný obsah

Pošírované kuracie prsia s kvakovým pyré a paprikovou omáčkou

Potrebujeme:
pošírované kuracie prsia = 
1 chemicky neošetrený citrón
vetvička hladkolistej petržlenovej vňate
10 podrvených zrniečok celého čierneho korenia
4 kuracie prsia

pyré =
4 buľvy kvaky
2PL olivového oleja
štipka mletého muškátového orieška
soľ 
mleté čierne korenie

omáčka =
2PL olivového oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2-3 červené papriky
10 zrniečok čierneho korenia
vetvička tymianu alebo lyžička sušeného tymiánu či majoránu
150ml zeleninového vývaru
soľ
mleté čierne korenie

petržlenová vňať a strúhaný parmezán na ozdobu

Postup:
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme na plátky nakrájaný citrón aj s kožou, celú vetvičku petržlenovej vnate a podrvené čierne korenie. Privedieme k varu, potom stlmíme plameň a povaríme 2 minúty. Následne do vody vložíme celé umyté kuracie prsia tak, aby boli celé ponorené.
Tesne bod bodom varu necháme v hrnci na ohni pošírovať asi 8 minút.
Odstavíme a necháme ešte ďalších 15 minút odstáť v horúcej vode pod pokrievkou.
Medzičasom si pripravíme kvakové pyré. Kvaku očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme do zmäknutia. Keď už sa dá kvaka ľahko rozpučiť vidličkou, ale na povrchu je ešte mierne chrumkavá, je hotová. Z kvaky scedíme vodu. Potom kvaku roztlačíme pučidlom na zemiaky, osolíme a okoreníme podľa chuti (pre farbu môžme pridať trocha kurkumy), pridáme štipku muškátového orieška a olej.
Na omáčku si na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Okoreníme a pridáme tymián (alebo sušené bylinky). Zmes podlejeme zeleninovým vývarom, osolíme a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec ešte omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
Mäso si vyberieme z vody a nakrájame na plátky.
Do stredu taniera naložíme kopček kvakového pyré, naň poukladáme plátky mäsa a celé jedlo ešte prelejeme paprikovou omáčkou a ozdobíme vňaťkou a zľahka posypeme strúhaným parmezánom.

DOBRÚ CHUŤ!!!









Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!