Preskočiť na hlavný obsah

Ovsené lievance na slano

Máte radi lievance, ale nechcete sa stále ládovať len sladkým? Mám tu pre vás riešenie. Slané lievance, ktoré chutia ako chleba vo vajci, no sú o milión percent zdravšie. Toto jedlo som videla u jednej šikovnej žienky na Instagrame a povedala som si, že aj ja ho musím vyskúšať. Dúfam, že aj vás tento recept zaujme a vyskúšate si túto veľmi zaujímavú verziu lievancov pripraviť aj vy sami doma... Oplatí sa!

Potrebujeme:
50g jemne mletých ovsených vločiek
50ml mlieka (môžte použiť aj rastlinné)
1ČL prášku do pečiva
1 vajce
obľúbené koreniny (čierne korenie, bylinky, kurkuma, soľ)
+ na servírovanie
100g biely cottage cheese
čerstvá zelenina
1ČL parmezánu
kečup/dresing (nemusí byť)
(môžte použiť aj šunku alebo čokoľvek, čo máte radi)
čerstvá pažítka/bazalka na ozdobu

Postup:
Vločky si zmiešame s práškom do pečiva. Prilejeme mlieko, pridáme jedno celé vajce, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Hotové cesto necháme 5-10minút odležať, aby prášok do pečiva začal pracovať.
Medzitým si rozohrejeme panvicu so slnečnicovým olejom.
A následne na rozohriatu panvicu ukladáme cesto a tvarujeme stredne veľké kruhy, teda klasické lievance. Na jeden lievanec použijeme 1-2PL cesta a opekáme z každej strany do zlatista. Pred uložením cesta na panvicu, si ho zakaždým ešte raz dôkladne premiešame, aby sme nabrali všetky suroviny.
Hotové lievance si uložíme na papierovou utierkou vystlaný tanier, aby sa nám z nich vysal prebytočný tuk.
Následne lievance vrstvíme na seba. Každý si potrieme z vrchnej strany cottage syrom, len posledný necháme suchý.
No a potom si už lievance len ľubovoľne dozdobíme zeleninou, parmezánom, nejakým tým dresingom a čerstvými bylinkami.

DOBRÚ CHUŤ!!!




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!