Preskočiť na hlavný obsah

Tuniakové cestoviny - rýchle študentské jedlo

Ahojky :)
Dnes som sa rozhodla, že sa s vami podelím o môj obľúbený recept, ktorý sa v našej rodine udomácnil už pred mnohými rokmi. Prišiel s ním brat, ktorého to zasa naučila na jednej chatovici jedna jeho dobrá kamarátka.
Ak čakáte niečo super originálne či prešpekulované, nejaký super tajný recept, ktorý nikto iný nepozná, asi vás sklamem. Ide totiž o super rýchle cestovinové jedlo, ktoré máte hotové za pár minút a možno ho s určitými odchýlkami pripravujete i vy sami u vás doma.
Pôvodný recept pozostával len z pár ingrediencií. Stačilo uvariť cestoviny, ešte do horúcich zamiešať tavený syr, pridať tuniaka a kukuricu z konzervy, zafarbiť a dochutiť to poriadnou dávkou kečupu a jedlo bolo na svete. Poviem vám je to bašta.
No časom ako sa roky míňali a ja som začala v kuchyni viac experimentovať, milovať zeleninu ako i farebnosť a pestrosť jedál a chutí, postupne som pridávala ďalšie a ďalšie ingrediencie, až som nakoniec dospela k verzii, ktorá ma zatiaľ najviac uspokojila.
A práve o ňu sa s vami mám teraz chuť podeliť, tak dúfam, že vás recept zaujme a môžme ísť rovno na to...

Potrebujeme: (2 porcie)
asi 160g ľubovoľných cestovín
1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
pol menšej cukety
mrazenú alebo konzervovanú kukuricu
2 hrste mixu šalátov s polníčkom alebo čerstvý baby špenát
cherry paradajky
olivy
kečup
čierne korenie, sušený majorán alebo čerstvé bylinky
1 mozzarelu (125g)

Postup:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Po uvarení pokvapkáme olivovým olejom alebo omastíme maslom, aby sa nám nezlepili, boli lesklejšie a ľahšie nám kĺzali dole krkom.
Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie.
Cuketu nakrájame na menšie kocky a spolu s kukuricou (ak používate mrazenú alebo čerstvé baby kukuričky ako ja) podusíme domäkka.
Cherry paradajky si rozkrojíme na štvrťky (na jednu porciu použijeme asi tak 3-4 podľa veľkosti), olivy nakrájame na tenšie kolieska a šalát si umyjeme a dôkladne osušíme.
Z tuniaka zlejeme šťavu a ešte ho trochu podrvíme vidličkou.
Uvarené cestoviny zmiešane s tuniakom, pridáme kečup (tak aby cestoviny chytili farbu) a opäť dobre premiešame. Rovnako pridáme aj zeleninu, všetko spolu ešte raz premiešame, dochutíme čiernym korením a bylinkami a takto pripravené naložíme na taniere.
Jednotlivé porcie ešte nakoniec dozdobíme natrhanou mozzarellou a môžme podávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...