Preskočiť na hlavný obsah

Tuniakové cestoviny - rýchle študentské jedlo

Ahojky :)
Dnes som sa rozhodla, že sa s vami podelím o môj obľúbený recept, ktorý sa v našej rodine udomácnil už pred mnohými rokmi. Prišiel s ním brat, ktorého to zasa naučila na jednej chatovici jedna jeho dobrá kamarátka.
Ak čakáte niečo super originálne či prešpekulované, nejaký super tajný recept, ktorý nikto iný nepozná, asi vás sklamem. Ide totiž o super rýchle cestovinové jedlo, ktoré máte hotové za pár minút a možno ho s určitými odchýlkami pripravujete i vy sami u vás doma.
Pôvodný recept pozostával len z pár ingrediencií. Stačilo uvariť cestoviny, ešte do horúcich zamiešať tavený syr, pridať tuniaka a kukuricu z konzervy, zafarbiť a dochutiť to poriadnou dávkou kečupu a jedlo bolo na svete. Poviem vám je to bašta.
No časom ako sa roky míňali a ja som začala v kuchyni viac experimentovať, milovať zeleninu ako i farebnosť a pestrosť jedál a chutí, postupne som pridávala ďalšie a ďalšie ingrediencie, až som nakoniec dospela k verzii, ktorá ma zatiaľ najviac uspokojila.
A práve o ňu sa s vami mám teraz chuť podeliť, tak dúfam, že vás recept zaujme a môžme ísť rovno na to...

Potrebujeme: (2 porcie)
asi 160g ľubovoľných cestovín
1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
pol menšej cukety
mrazenú alebo konzervovanú kukuricu
2 hrste mixu šalátov s polníčkom alebo čerstvý baby špenát
cherry paradajky
olivy
kečup
čierne korenie, sušený majorán alebo čerstvé bylinky
1 mozzarelu (125g)

Postup:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Po uvarení pokvapkáme olivovým olejom alebo omastíme maslom, aby sa nám nezlepili, boli lesklejšie a ľahšie nám kĺzali dole krkom.
Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie.
Cuketu nakrájame na menšie kocky a spolu s kukuricou (ak používate mrazenú alebo čerstvé baby kukuričky ako ja) podusíme domäkka.
Cherry paradajky si rozkrojíme na štvrťky (na jednu porciu použijeme asi tak 3-4 podľa veľkosti), olivy nakrájame na tenšie kolieska a šalát si umyjeme a dôkladne osušíme.
Z tuniaka zlejeme šťavu a ešte ho trochu podrvíme vidličkou.
Uvarené cestoviny zmiešane s tuniakom, pridáme kečup (tak aby cestoviny chytili farbu) a opäť dobre premiešame. Rovnako pridáme aj zeleninu, všetko spolu ešte raz premiešame, dochutíme čiernym korením a bylinkami a takto pripravené naložíme na taniere.
Jednotlivé porcie ešte nakoniec dozdobíme natrhanou mozzarellou a môžme podávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!