Preskočiť na hlavný obsah

Avokádové brownie - vegan

Poviem vám, až sa budete čudovať, že niečo môže byť tak dobré...
Verte mi, aj keď nie ste vegáni a tento typ stravovania je vám viac než cudzí, nepocítite, že tento koláč neobsahuje tradičné suroviny.
Toto brownie je síce o niečo mäkšie, jemnejšie a lepivejšie ako jeho klasický brat, no podľa môjho názoru chutí neskutočne.
Skutočne nepotrebuje ďalší komentár, veď vyskúšajte a pochopíte.

Potrebujeme:

1 zrelé avokádo
3/4 hrnčeka ovsených vločiek zomletých na múku
1/4 hrnčeka špaldovej hladkej múky
2PL oleja (slnečnicového/repkového/kokosového)
1/3 hrnčeka trstinového cukru
2-3PL javorového sirupu
1balíček prášku do perníka
1/4 hrnčaka kakaa
1 hrnček rastlinného mlieka
50g kvalitnej horkej čokolády
štipku soli

Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu (trochu čokolády si odložíme bokom a nasekáme nadrobno) s olejom.
V mixéri dohladka vymixujeme avokádo. Preložíme do väčšej misky.
Následne pridáme roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu, premiešame, prilejeme mlieko, ktoré tiež dôkladne zapracujeme do avokádovo-čokoládovej zmesi.
V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie, to znamená ovsenú a špaldovú múku, prášok do perníka, kakao a soľ.
Sypké a mokré ingrediencie zmiešame dohromady, nakoniec do cesta vmiešame aj zbytok nasekanej čokolády a vylejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 20-25minút.
Po upečení necháme dobre vychladnúť a potom môžme koláč rozkrájať a podávať.
Najlepšie chutí s čerstvým ovocím, prípadne v kombinácii s vanilkovou zmrzlinou. :)

DOBRÚ CHUŤ!!!








Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Staropoľský medovník

Prečo si nenavodiť vianočnú atmosféru i v lete Tento koláč som piekla už asi týždeň dozadu, keď som sa pustila do sťahovania. Potrebovala som pomoc aj od svojho drahého brata, a tak som ho niečím musela podplatiť a zároveň odmeniť, moja voľba padla na jeho obľúbený perník, ktorý mu vždy kupujem aj na jarmokoch a trhoch. Ak aj vy milujete koláče s perníkovou príchuťou alebo sa už neviete dočkať Vianoc a tých skvelých koláčov, ktoré k nim patria, tak sa pustite so mnou do prípravy jedného z nich. Potrebujeme: 60g masla  1,5ČL prášku do perníka (prášok do pečiva s perníkovou príchuťou) 100g krupicového cukru  6-7PL medu 125ml plnotučného mlieka 2 vajcia 300g hladkej múky 2PL kakaa 250g slivkového džemu 100g čokolády na varenie Postup: Maslo rozpustíme na panvici, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Vmiešame med a odstavíme z ohňa. Polotekutú zmes prešľaháme s mliekom a žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku spojíme s práškom do...