Preskočiť na hlavný obsah

Syrové muffiny so šampiňónmi

S podobným receptom ste už, myslím, mali možnosť sa na mojom blogu stretnúť. Pridávam ho sem však opäť, pretože ho nerobievam často, ale v našej rodine je veľmi obľúbený. Väčšinou sa mi však stáva, že táto slaná verzia muffín na mi až tak úplne nepodarí. Niekedy sú príliš hutné či lepivé, ale tentokrát boli prakvapujúco dobrej konzistencie i chuti, tak som si povedala, že kedy inokedy sa s vami podelím o tento recept, veď nabudúce sa mi možno opäť nepodaria. :)

Potrebujeme:
250g hladkej múky
1ČL prášku do pečiva
200g bieleho jogurtu
200g tvrdého syra
1/2ČL soli
1/2ČL čierneho korenia
1ČL mletého majoránu alebo oregána
80g čerstvých alebo konzervovaných šampiňónov
80ml slnečnicového alebo olivového oleja
2 vajcia

Postup:
Múku premiešame so soľou, korením, majoránom a práškom do pečiva.
Olej vyšľaháme s bielym jogurtom, olejom a vajcami.
Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky a rovnako si nakrájame nadrobno aj šampiňóny.
Do suchej zmesi vmiešame mokré suroviny, následne zapracujeme  aj syr a šampiňóny.
Do cesta môžme zamiešať aj nadrobno pokrájanú šunku alebo mäkkú salámu.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov a plech na muffiny vyložíme papierovými alebo silikónovými košíčkami, ktoré naplníme do 2/3 pripraveným cestom.
Pred pečením vrch muffín posypeme syrom a dáme piecť.
Po upečení necháme vychladnúť a môžme ochutnávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...