Poviem vám, že tento koláčik je úplne perfektný. Nielen že chutí neskonale dobre, ale rovnako dobre a omamne i rozvoniava. Celý domov vám prevonia tak, že budete mať pocit, že ste sa ocitli v čokoládovni u Williho Wonku a keď do neho po prvý raz zakusnete, zasiahne vás explózia čokoládovej chuti, ktorá vás okamžite prenesie do raja...
Potrebujeme:
200g horkej čokolády
150g kokosového oleja alebo masla
120g trstinového cukru
4 vajcia ( oddelíme si žĺtka a bielky)
100g polohrubej múky
pol balíčka prášku do pečiva
4 jablká
80g píniových orieškov
štipka soli
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s tukom.
Roztopenú čokoládu necháme asi 10 minút trocha schladnúť.
Následne do čokoládovej zmesi pridáme cukor a štipku soli. Po jednom zapracujeme žĺtka, dôkladne premiešame a po lyžiciach pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a píniové oriešky (pár si ešte odložíme na posypanie koláča).
Medzitým si vyšľaháme bielky do tuhej peny a tiež postupne zapracujeme do cesta.
Rúru si predhrejeme na 160stupňov.
Cesto si nalejeme do papierom na pečenie vystlaného menšieho pekáča.
Jablká si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Poukladáme na vrch cesta a posypeme zvyšnými orieškami.
Vložíme do rúry a pečieme asi 35-45 minút, kým cesto na povrchu nespevnie.
Po upečení, koláč vyberieme z rúry a necháme ešte aspoň 10 minút chladnúť.
Potom nakrájame a môžme podávať.
Najlepšie je tento koláč servírovať spolu so šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou či ovocným jogurtom, ale rovnako dobre chutí aj bez toho.
DOBRÚ CHUŤ!!!

200g horkej čokolády
150g kokosového oleja alebo masla
120g trstinového cukru
4 vajcia ( oddelíme si žĺtka a bielky)
100g polohrubej múky
pol balíčka prášku do pečiva
4 jablká
80g píniových orieškov
štipka soli
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s tukom.
Roztopenú čokoládu necháme asi 10 minút trocha schladnúť.
Následne do čokoládovej zmesi pridáme cukor a štipku soli. Po jednom zapracujeme žĺtka, dôkladne premiešame a po lyžiciach pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a píniové oriešky (pár si ešte odložíme na posypanie koláča).
Medzitým si vyšľaháme bielky do tuhej peny a tiež postupne zapracujeme do cesta.
Rúru si predhrejeme na 160stupňov.
Cesto si nalejeme do papierom na pečenie vystlaného menšieho pekáča.
Jablká si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Poukladáme na vrch cesta a posypeme zvyšnými orieškami.
Vložíme do rúry a pečieme asi 35-45 minút, kým cesto na povrchu nespevnie.
Po upečení, koláč vyberieme z rúry a necháme ešte aspoň 10 minút chladnúť.
Potom nakrájame a môžme podávať.
Najlepšie je tento koláč servírovať spolu so šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou či ovocným jogurtom, ale rovnako dobre chutí aj bez toho.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára