Preskočiť na hlavný obsah

Torta s jogurtovo-ovocnými plnkami

Túto tortu som piekla k príležitosti narodenín môjho otca. Bola skutočne osviežujúca, lahodná, ľahučká, no proste vynikajúca. Preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o recept podľa ktorého sa mi podarilo zhotoviť. No tak teda, tu ho máte.

Potrebujeme:
piškóta: (všetko budeme potrebovať 2X)
4 vajcia
120g práškového cukru
90g polohrubej múky
30g kukuričného škrobu
20g kakaa
30g rozpusteného masla
malinový krém:
250ml bieleho jogurtu
1 šálka malín (ja som použila mrazené)
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
asi 5PL práškového cukru
citrónový krém:
250ml jogurtu
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
šťava z jedného citróna (poprípade aj kôra)
asi 5PL práškového cukru
poleva:
100g horkej čokolády
+ tuk (maslo alebo Cera)

Postup:
Budeme robiť dva korpusy. Takže ingrediencie budeme potrebovať tiež 2X.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Celé vajcia vymiešame  s cukrom do peny.Miešame elektrickým šľahačom asi 10minút.Pena musí byť hladká a tuhá.
Potom si v inej miske zmiešame múku, kakao a škrob.
Múčnu zmes primiešame k vajcia (robte to radšej na dvakrát a zakaždým premiešajte).
Nakoniec vlejeme roztopené maslo a zľahka premiešame.
Nalejte do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy a pečte približne 20-25 minút.
Tento postup opakujte ešte raz a upečte aj druhý korpus.
Po upečení korpusy vytiahneme z rúry, nechám vychladnúť a napokon oba prerežeme na polovicu.
Následne si urobíme krémy.
Malinový krém.Ako prvú si namočíme  plátkovú želatinu do studenej vody. Vyšľaháme si šľahačku.Do misky si nalejeme jogurt, pridáme maliny (ak používate mrazené, tak ich najprv radšej rozpustite v mikrovlnke alebo v horúcej vode) a cukor, dobre spolu premiešame.Želatínu rozpustíme na miernom ohni a tnekým prúdom ju vlejeme do jogurtovej zmesi. Premiešame elektrickým šľahačom a následne ručne vmiešame hotovú šľahačku. Krém vložíme na nejaký čas do chladničky, aby stuhol.
Citrónový krém. Opäť začneme tým, že si namočíme želatínu. Jogurt zmiešame s citrónovou šťavou, pridáme cukor a pomaly prilejeme želatinu. Opäť premiešame ako pri prvom kréme a pridáme šľahačku, tiež dáme na čas stuhnúť do chladničky.
Následne si pripravíme korpusy a môžme začať vrstviť. Prvý plát natrieme malinovým krémom, ďalší citrónovým, potom opäť malinový a vrch opäť  potrieme citrónovým, zvyšným krémom môžme potrieť boky torty alebo ju môžme nechať nahú.
Nakoniec už len vrch polejeme čokoládou a dozdobíme podľa vlastného gusta.

DOBRÚ CHUŤ!!!


 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...