Preskočiť na hlavný obsah

Torta s jogurtovo-ovocnými plnkami

Túto tortu som piekla k príležitosti narodenín môjho otca. Bola skutočne osviežujúca, lahodná, ľahučká, no proste vynikajúca. Preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o recept podľa ktorého sa mi podarilo zhotoviť. No tak teda, tu ho máte.

Potrebujeme:
piškóta: (všetko budeme potrebovať 2X)
4 vajcia
120g práškového cukru
90g polohrubej múky
30g kukuričného škrobu
20g kakaa
30g rozpusteného masla
malinový krém:
250ml bieleho jogurtu
1 šálka malín (ja som použila mrazené)
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
asi 5PL práškového cukru
citrónový krém:
250ml jogurtu
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
šťava z jedného citróna (poprípade aj kôra)
asi 5PL práškového cukru
poleva:
100g horkej čokolády
+ tuk (maslo alebo Cera)

Postup:
Budeme robiť dva korpusy. Takže ingrediencie budeme potrebovať tiež 2X.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Celé vajcia vymiešame  s cukrom do peny.Miešame elektrickým šľahačom asi 10minút.Pena musí byť hladká a tuhá.
Potom si v inej miske zmiešame múku, kakao a škrob.
Múčnu zmes primiešame k vajcia (robte to radšej na dvakrát a zakaždým premiešajte).
Nakoniec vlejeme roztopené maslo a zľahka premiešame.
Nalejte do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy a pečte približne 20-25 minút.
Tento postup opakujte ešte raz a upečte aj druhý korpus.
Po upečení korpusy vytiahneme z rúry, nechám vychladnúť a napokon oba prerežeme na polovicu.
Následne si urobíme krémy.
Malinový krém.Ako prvú si namočíme  plátkovú želatinu do studenej vody. Vyšľaháme si šľahačku.Do misky si nalejeme jogurt, pridáme maliny (ak používate mrazené, tak ich najprv radšej rozpustite v mikrovlnke alebo v horúcej vode) a cukor, dobre spolu premiešame.Želatínu rozpustíme na miernom ohni a tnekým prúdom ju vlejeme do jogurtovej zmesi. Premiešame elektrickým šľahačom a následne ručne vmiešame hotovú šľahačku. Krém vložíme na nejaký čas do chladničky, aby stuhol.
Citrónový krém. Opäť začneme tým, že si namočíme želatínu. Jogurt zmiešame s citrónovou šťavou, pridáme cukor a pomaly prilejeme želatinu. Opäť premiešame ako pri prvom kréme a pridáme šľahačku, tiež dáme na čas stuhnúť do chladničky.
Následne si pripravíme korpusy a môžme začať vrstviť. Prvý plát natrieme malinovým krémom, ďalší citrónovým, potom opäť malinový a vrch opäť  potrieme citrónovým, zvyšným krémom môžme potrieť boky torty alebo ju môžme nechať nahú.
Nakoniec už len vrch polejeme čokoládou a dozdobíme podľa vlastného gusta.

DOBRÚ CHUŤ!!!


 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!