Preskočiť na hlavný obsah

Kaki orechový koláč

Tento recept patrí medzi tie zdravšie, na ktoré ste na mojom blogu už vcelku zvyknutý. Musím sa priznať, že kaki som predtým nikdy nejedla a nevedela som vôbec akú má konzistenciu, ako chutí, či ako sa s ním pracuje, ale ide o úplne skvelé ovocie, ktoré sa podľa mňa dá zčasti porovnať s našou hruškou. Ak už ste zvedaví na tento recept, nebudem to už viac obkecávať a radšej vám ho opíšem.

Potrebujeme:
2 hrnčeky špaldovej múky
1 hrnček namletých vlašských orechov
1,5ČL prášku do pečiva
1ČL mletej škorice
2 vajcia
2PL tekutého kokosového oleja
150g jogurtu
1/4 hrnčeka trstinového cukru
2PL medu
3ks zrelé hurmikaki
1 hrsť sušených datlí
šťava z pol citróna
štipka soli 
1ČL rumu

Postup:
V miske si zmiešame múku, orechy, škoricu, soľ a prášok do pečiva.
V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, medom, olejom, jogurtom, rumom, citrónovou šťavou a dvoma rozmixovanými kaki.
Obsahy oboch misiek zmiešame dokopy a nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájané datle.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme do nej pripravené cesto. Na vrch koláča poukladáme na kolieska pokrájané kaki. Vložíme do rúry predhriatej na 170stupňov a pečieme asi 50minút.
Hotový koláč polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme celými vlašskými orechami, no a môžme podávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!