Preskočiť na hlavný obsah

Nepečený banánový koláč

Recept na tento koláč som tak trochu odkukala od slovenskej blogerky Angie Bakes, lepšie povedané z jej cukrárskej knihy, no ide o najobľúbenejší koláč mojej sestry, teda pravdupovediac miluje ho celá moja rodina, a preto si aj ja dovolím zverejniť ho na svojom blogu. Samozrejme, ako všetko, som si ho mierne upravila a v tejto podobe vám ho chcem dnes predstaviť...

Potrebujeme:
cesto
200g maslových sušienok
100g masla 
plnka
1 balíček pudingového prášku (ja som použila mandľový, ale môžte si zvoliť, aký vám chutí, napríklad banánový alebo vanilkový)
70g cukru
400ml mlieka
30g masla
3 stredne veľké zrelé banány
1 balíček tortového želé (napr. Dr.Oetker)
 poleva
100g kvalitnej čokolády
1PL masla

Postup:
Sušienky vložíme do mixéra a rozdrvíme najemno.
Následne takto pripravené sušienky ručne zmiešame so zmäknutým maslom, až vytvoríme mrvivé, no kompaktné cesto.
Následne si zoberieme koláčovú formu s vrúbkovaným okrajom a cesto do nej rovnomerne, najlepšie rukami, rozprestrieme. Pripravený základ koláča na chvíľu odložíme bokom, aby stuhol a zatiaľ si pripravíme plnku.
Do rajničky nalejeme 2/3 mlieka a dáme variť na sporák. Do zvyšku mlieka nasypeme puding s cukrom a dôkladne vymiešame. Keď mlieko začne vrieť, stíšime plameň na minimum, vlejeme si doň pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme (sporák si dáme opäť na plno) približne ďalšie 2 minúty do zhustnutia. Do hotového pudingu vhodíme trocha masla, necháme rozpustiť a zľahka premiešame. Chvíľu počkáme, aby puding trocha ochladol a nalejeme ho na sušienky, vložíme asi na pol hodinu do chladničky, aby koláč stuhol.
Medzičasom banány nakrájame na približne rovnako hrubé kolieska a pripravíme si želatinu podľa návodu na obale.
Banány poukladáme na koláč a zalejeme želatinou, opäť vložíme do chladu a necháme úplne stuhnúť.
Nakoniec už len stačí vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu s maslom a touto polevou popolievať vrch stuhnutého koláča, no a keď aj poleva zaschne, môžme podávať, najlepšie je však nechať koláč cez noc v chladničke, avšak, ak aj vaši stravníci sú takí maškrtníci ako tí moji, už to jednoducho nestihnete :) .

DOBRÚ CHUŤ!!!





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!