Ahojky :)
Dnes som sa rozhodla, že sa s vami podelím o môj obľúbený recept, ktorý sa v našej rodine udomácnil už pred mnohými rokmi. Prišiel s ním brat, ktorého to zasa naučila na jednej chatovici jedna jeho dobrá kamarátka.
Ak čakáte niečo super originálne či prešpekulované, nejaký super tajný recept, ktorý nikto iný nepozná, asi vás sklamem. Ide totiž o super rýchle cestovinové jedlo, ktoré máte hotové za pár minút a možno ho s určitými odchýlkami pripravujete i vy sami u vás doma.
Pôvodný recept pozostával len z pár ingrediencií. Stačilo uvariť cestoviny, ešte do horúcich zamiešať tavený syr, pridať tuniaka a kukuricu z konzervy, zafarbiť a dochutiť to poriadnou dávkou kečupu a jedlo bolo na svete. Poviem vám je to bašta.
No časom ako sa roky míňali a ja som začala v kuchyni viac experimentovať, milovať zeleninu ako i farebnosť a pestrosť jedál a chutí, postupne som pridávala ďalšie a ďalšie ingrediencie, až som nakoniec dospela k verzii, ktorá ma zatiaľ najviac uspokojila.
A práve o ňu sa s vami mám teraz chuť podeliť, tak dúfam, že vás recept zaujme a môžme ísť rovno na to...
Potrebujeme: (2 porcie)
asi 160g ľubovoľných cestovín
1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
pol menšej cukety
mrazenú alebo konzervovanú kukuricu
2 hrste mixu šalátov s polníčkom alebo čerstvý baby špenát
cherry paradajky
olivy
kečup
čierne korenie, sušený majorán alebo čerstvé bylinky
1 mozzarelu (125g)
Postup:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Po uvarení pokvapkáme olivovým olejom alebo omastíme maslom, aby sa nám nezlepili, boli lesklejšie a ľahšie nám kĺzali dole krkom.
Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie.
Cuketu nakrájame na menšie kocky a spolu s kukuricou (ak používate mrazenú alebo čerstvé baby kukuričky ako ja) podusíme domäkka.
Cherry paradajky si rozkrojíme na štvrťky (na jednu porciu použijeme asi tak 3-4 podľa veľkosti), olivy nakrájame na tenšie kolieska a šalát si umyjeme a dôkladne osušíme.
Z tuniaka zlejeme šťavu a ešte ho trochu podrvíme vidličkou.
Uvarené cestoviny zmiešane s tuniakom, pridáme kečup (tak aby cestoviny chytili farbu) a opäť dobre premiešame. Rovnako pridáme aj zeleninu, všetko spolu ešte raz premiešame, dochutíme čiernym korením a bylinkami a takto pripravené naložíme na taniere.
Jednotlivé porcie ešte nakoniec dozdobíme natrhanou mozzarellou a môžme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Dnes som sa rozhodla, že sa s vami podelím o môj obľúbený recept, ktorý sa v našej rodine udomácnil už pred mnohými rokmi. Prišiel s ním brat, ktorého to zasa naučila na jednej chatovici jedna jeho dobrá kamarátka.
Ak čakáte niečo super originálne či prešpekulované, nejaký super tajný recept, ktorý nikto iný nepozná, asi vás sklamem. Ide totiž o super rýchle cestovinové jedlo, ktoré máte hotové za pár minút a možno ho s určitými odchýlkami pripravujete i vy sami u vás doma.
Pôvodný recept pozostával len z pár ingrediencií. Stačilo uvariť cestoviny, ešte do horúcich zamiešať tavený syr, pridať tuniaka a kukuricu z konzervy, zafarbiť a dochutiť to poriadnou dávkou kečupu a jedlo bolo na svete. Poviem vám je to bašta.
No časom ako sa roky míňali a ja som začala v kuchyni viac experimentovať, milovať zeleninu ako i farebnosť a pestrosť jedál a chutí, postupne som pridávala ďalšie a ďalšie ingrediencie, až som nakoniec dospela k verzii, ktorá ma zatiaľ najviac uspokojila.
A práve o ňu sa s vami mám teraz chuť podeliť, tak dúfam, že vás recept zaujme a môžme ísť rovno na to...
Potrebujeme: (2 porcie)
asi 160g ľubovoľných cestovín
1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
pol menšej cukety
mrazenú alebo konzervovanú kukuricu
2 hrste mixu šalátov s polníčkom alebo čerstvý baby špenát
cherry paradajky
olivy
kečup
čierne korenie, sušený majorán alebo čerstvé bylinky
1 mozzarelu (125g)
Postup:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Po uvarení pokvapkáme olivovým olejom alebo omastíme maslom, aby sa nám nezlepili, boli lesklejšie a ľahšie nám kĺzali dole krkom.
Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie.
Cuketu nakrájame na menšie kocky a spolu s kukuricou (ak používate mrazenú alebo čerstvé baby kukuričky ako ja) podusíme domäkka.
Cherry paradajky si rozkrojíme na štvrťky (na jednu porciu použijeme asi tak 3-4 podľa veľkosti), olivy nakrájame na tenšie kolieska a šalát si umyjeme a dôkladne osušíme.
Z tuniaka zlejeme šťavu a ešte ho trochu podrvíme vidličkou.
Uvarené cestoviny zmiešane s tuniakom, pridáme kečup (tak aby cestoviny chytili farbu) a opäť dobre premiešame. Rovnako pridáme aj zeleninu, všetko spolu ešte raz premiešame, dochutíme čiernym korením a bylinkami a takto pripravené naložíme na taniere.
Jednotlivé porcie ešte nakoniec dozdobíme natrhanou mozzarellou a môžme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára