Poviem vám, až sa budete čudovať, že niečo môže byť tak dobré...
Verte mi, aj keď nie ste vegáni a tento typ stravovania je vám viac než cudzí, nepocítite, že tento koláč neobsahuje tradičné suroviny.
Toto brownie je síce o niečo mäkšie, jemnejšie a lepivejšie ako jeho klasický brat, no podľa môjho názoru chutí neskutočne.
Skutočne nepotrebuje ďalší komentár, veď vyskúšajte a pochopíte.
Potrebujeme:
1 zrelé avokádo
3/4 hrnčeka ovsených vločiek zomletých na múku
1/4 hrnčeka špaldovej hladkej múky
2PL oleja (slnečnicového/repkového/kokosového)
1/3 hrnčeka trstinového cukru
2-3PL javorového sirupu
1balíček prášku do perníka
1/4 hrnčaka kakaa
1 hrnček rastlinného mlieka
50g kvalitnej horkej čokolády
štipku soli
Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu (trochu čokolády si odložíme bokom a nasekáme nadrobno) s olejom.
V mixéri dohladka vymixujeme avokádo. Preložíme do väčšej misky.
Následne pridáme roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu, premiešame, prilejeme mlieko, ktoré tiež dôkladne zapracujeme do avokádovo-čokoládovej zmesi.
V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie, to znamená ovsenú a špaldovú múku, prášok do perníka, kakao a soľ.
Sypké a mokré ingrediencie zmiešame dohromady, nakoniec do cesta vmiešame aj zbytok nasekanej čokolády a vylejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 20-25minút.
Po upečení necháme dobre vychladnúť a potom môžme koláč rozkrájať a podávať.
Najlepšie chutí s čerstvým ovocím, prípadne v kombinácii s vanilkovou zmrzlinou. :)
DOBRÚ CHUŤ!!!
Verte mi, aj keď nie ste vegáni a tento typ stravovania je vám viac než cudzí, nepocítite, že tento koláč neobsahuje tradičné suroviny.
Toto brownie je síce o niečo mäkšie, jemnejšie a lepivejšie ako jeho klasický brat, no podľa môjho názoru chutí neskutočne.
Skutočne nepotrebuje ďalší komentár, veď vyskúšajte a pochopíte.
Potrebujeme:
1 zrelé avokádo
3/4 hrnčeka ovsených vločiek zomletých na múku
1/4 hrnčeka špaldovej hladkej múky
2PL oleja (slnečnicového/repkového/kokosového)
1/3 hrnčeka trstinového cukru
2-3PL javorového sirupu
1balíček prášku do perníka
1/4 hrnčaka kakaa
1 hrnček rastlinného mlieka
50g kvalitnej horkej čokolády
štipku soli
Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu (trochu čokolády si odložíme bokom a nasekáme nadrobno) s olejom.
V mixéri dohladka vymixujeme avokádo. Preložíme do väčšej misky.
Následne pridáme roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu, premiešame, prilejeme mlieko, ktoré tiež dôkladne zapracujeme do avokádovo-čokoládovej zmesi.
V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie, to znamená ovsenú a špaldovú múku, prášok do perníka, kakao a soľ.
Sypké a mokré ingrediencie zmiešame dohromady, nakoniec do cesta vmiešame aj zbytok nasekanej čokolády a vylejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 20-25minút.
Po upečení necháme dobre vychladnúť a potom môžme koláč rozkrájať a podávať.
Najlepšie chutí s čerstvým ovocím, prípadne v kombinácii s vanilkovou zmrzlinou. :)
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára