Musím povedať, že z tohto receptu na mňa skutočne dýcha jar. Áno, je pravda, že použité suroviny sa rovnako dajú použiť, v ktoromkoľvek ročnom období, keďže neobsahuje nič sezónne a všetky ingrediencie sú na trhu nepretržite, no i tak je vďaka tomu sušenému ovociu nádherne farebný, veselý a žiari pozitívnou energiou. A to všetko sa dá vyčítať len z jednej fotografie. Teraz si ešte predstavte, ako si to vkladáte do úst... Ja si predstavím explóziu chutí. Áno, priznávam, keďže som tieto ,,tyčinky´´, teda v mojom prípade skôr neidentifikovateľné štvoruholníky, už mala možnosť ochutnať, mám to jednoduchšie, no ak ste milovníkom orechov, semienok a sušeného ovocia v kombinácii s vločkami a jogurtom, tak ako ja, verte mi nezastavili ste sa na zlej adrese. A viete čo? Okrem všetkého, pri ich mlsaní nemusíte mať žiadne výčitky, práve naopak, môžte mať zo seba dobrý pocit, že ste svojmu telu dopriali niečo zdravé a pri tom tak hriešne dobré. :)
(Inšpirované časopisom Dobré jedlo)
Potrebujeme:
1/2 šálky sušeného ovocia (marhule, jablká, brusnice, slivky, hrozienka...)
1/2 šálky orechov (kešu, pekany, vlašské orechy, mandľové lupienky, slnečnicové a tekvicové semiačka, strúhaný kokos...)
1 šálka ovsených vločiek
150g hustého (najlepšie gréckeho) bieleho jogurtu
1PL medu
Postup:
Sušené ovocie a orechy nakrájame na menšie kúsky.
Spojíme s vločkami, jogurtom a medom.
Dobre premiešame (najlepšie aj rukou, aby sa všetky ingrediencie dôkladne prepojili). Vznikne nám tvárna lepkavá hmota, ktorú rovnomerne natlačíme do papierom na pečenie vystlaného menšieho plechu.
Vložíme do chladničky a necháme cez noc stuhnúť.
Na druhý deň nakrájame na požadovaný tvar a rovno môžme papať.
Tyčinky sú výborné a s tými z obchodu sa nedajú absolútne porovnať.
Môžte si ich dať samotné ako rýchle, chutné a zdravé raňajky či malý snack počas dňa alebo ich nakombinovať ešte s čerstvým ovocím a zapíjať teplým čajom, kávou či kakaom, je len na vás ako si ich vychutnáte.
DOBRÚ CHUŤ!!!
(Inšpirované časopisom Dobré jedlo)
Potrebujeme:
1/2 šálky sušeného ovocia (marhule, jablká, brusnice, slivky, hrozienka...)
1/2 šálky orechov (kešu, pekany, vlašské orechy, mandľové lupienky, slnečnicové a tekvicové semiačka, strúhaný kokos...)
1 šálka ovsených vločiek
150g hustého (najlepšie gréckeho) bieleho jogurtu
1PL medu
Postup:
Sušené ovocie a orechy nakrájame na menšie kúsky.
Spojíme s vločkami, jogurtom a medom.
Dobre premiešame (najlepšie aj rukou, aby sa všetky ingrediencie dôkladne prepojili). Vznikne nám tvárna lepkavá hmota, ktorú rovnomerne natlačíme do papierom na pečenie vystlaného menšieho plechu.
Vložíme do chladničky a necháme cez noc stuhnúť.
Na druhý deň nakrájame na požadovaný tvar a rovno môžme papať.
Tyčinky sú výborné a s tými z obchodu sa nedajú absolútne porovnať.
Môžte si ich dať samotné ako rýchle, chutné a zdravé raňajky či malý snack počas dňa alebo ich nakombinovať ešte s čerstvým ovocím a zapíjať teplým čajom, kávou či kakaom, je len na vás ako si ich vychutnáte.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára