Tento recept ma napadol úplne spontánne, keď som sa tak zamýšľala, čo dobrého by som upiekla zo surovín, ktoré mám doma. Napadol ma úplne jednoduchý koláč, ktorý som mala do pár minút hotový. Ani som netušila, že bude tak dobrý, vláčny a svieži vďaka tvarohu , jemne kyselkavý od ovocia, príjemne aromatický s jemne orechovým dojazdom. No proste všetky suroviny sa nádherne prepojili svojimi chuťami a dali tomuto koláču presne to, čo potreboval. Tento koláč sa dokonale hodí práve teraz na jar či k letu, preto vám ho odporúčam hneď vyskúšať, verte mi, určite vás nesklame.
Potrebujeme:
cesto
200g špaldovej múky
120g trstinového cukru
2 vajcia
270g bieleho jogurtu
1 balíček prášku do pečiva
1 ČL vanilkovej áromy
50ml slnečnicového oleja
+ čerstvé alebo mrazené drobné ovocie (jahody, čučoriedky, maliny alebo akékoľvek iné)
250g mäkkého hrudkovitého tvarohu
posýpka
5ks sušienok Emco Digestive
50g masla
2PL vlašských orechov
1ČL škorice
Postup:
Vajíčka s cukrom a olejom vyšľaháme dopenista. Pridáme jogurt a vanilkovú arómu a vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Takto pripravené cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu.
Ovocie si umyjeme. Jahody nakrájame na kolieska, ostatné necháme vcelku.
Jahody poukladáme na vrch koláča, do medzier naukladáme maliny a posledné voľné priestory vyplníme čučoriedkami.
Následne si tvaroh vložíme do misky a vidličkou trochu podrvíme. Potom ho rukou rovnomerne namrvíme na ovocie.
Ako poslednú si pripravíme mrveničku.
Sušienky spolu s orechami a škoricou pomelieme v elektrickom sekáčiku alebo v sáčku tĺčikom na mäso. Maslo si roztopíme a vlejeme do suchej zmesi. Dobre premiešame, aby sa nám vytvorila kompaktná hmota, ktorú rovnako ako tvaroh namrvíme na vrch koláča.
Potom stačí už len koláč vložiť do rúry vyhriatej na 180stupňov a piecť asi 30 minút.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
cesto
200g špaldovej múky
120g trstinového cukru
2 vajcia
270g bieleho jogurtu
1 balíček prášku do pečiva
1 ČL vanilkovej áromy
50ml slnečnicového oleja
+ čerstvé alebo mrazené drobné ovocie (jahody, čučoriedky, maliny alebo akékoľvek iné)
250g mäkkého hrudkovitého tvarohu
posýpka
5ks sušienok Emco Digestive
50g masla
2PL vlašských orechov
1ČL škorice
Postup:
Vajíčka s cukrom a olejom vyšľaháme dopenista. Pridáme jogurt a vanilkovú arómu a vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Takto pripravené cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu.
Ovocie si umyjeme. Jahody nakrájame na kolieska, ostatné necháme vcelku.
Jahody poukladáme na vrch koláča, do medzier naukladáme maliny a posledné voľné priestory vyplníme čučoriedkami.
Následne si tvaroh vložíme do misky a vidličkou trochu podrvíme. Potom ho rukou rovnomerne namrvíme na ovocie.
Ako poslednú si pripravíme mrveničku.
Sušienky spolu s orechami a škoricou pomelieme v elektrickom sekáčiku alebo v sáčku tĺčikom na mäso. Maslo si roztopíme a vlejeme do suchej zmesi. Dobre premiešame, aby sa nám vytvorila kompaktná hmota, ktorú rovnako ako tvaroh namrvíme na vrch koláča.
Potom stačí už len koláč vložiť do rúry vyhriatej na 180stupňov a piecť asi 30 minút.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára