Preskočiť na hlavný obsah

Syrové muffiny so šampiňónmi

S podobným receptom ste už, myslím, mali možnosť sa na mojom blogu stretnúť. Pridávam ho sem však opäť, pretože ho nerobievam často, ale v našej rodine je veľmi obľúbený. Väčšinou sa mi však stáva, že táto slaná verzia muffín na mi až tak úplne nepodarí. Niekedy sú príliš hutné či lepivé, ale tentokrát boli prakvapujúco dobrej konzistencie i chuti, tak som si povedala, že kedy inokedy sa s vami podelím o tento recept, veď nabudúce sa mi možno opäť nepodaria. :)

Potrebujeme:
250g hladkej múky
1ČL prášku do pečiva
200g bieleho jogurtu
200g tvrdého syra
1/2ČL soli
1/2ČL čierneho korenia
1ČL mletého majoránu alebo oregána
80g čerstvých alebo konzervovaných šampiňónov
80ml slnečnicového alebo olivového oleja
2 vajcia

Postup:
Múku premiešame so soľou, korením, majoránom a práškom do pečiva.
Olej vyšľaháme s bielym jogurtom, olejom a vajcami.
Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky a rovnako si nakrájame nadrobno aj šampiňóny.
Do suchej zmesi vmiešame mokré suroviny, následne zapracujeme  aj syr a šampiňóny.
Do cesta môžme zamiešať aj nadrobno pokrájanú šunku alebo mäkkú salámu.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov a plech na muffiny vyložíme papierovými alebo silikónovými košíčkami, ktoré naplníme do 2/3 pripraveným cestom.
Pred pečením vrch muffín posypeme syrom a dáme piecť.
Po upečení necháme vychladnúť a môžme ochutnávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...