Ahojte drahúšikovia,
no tak ako, užili ste si Valentín, ako má byť alebo sú vlastne vaše oslavy ešte len v plnom prúde?!
Ak aj vy nemáte čo dnes večer robiť a snažíte sa nemyslieť na svoju single zúfalú situáciu, poďte so mnou prelúskať dnešný sladký článok, ktorý nám aspoň na chvíľu pomôže zabudnúť.
Dnešný recept som čerpala z Instagramu od jednej veľmi šikovnej ženičky, ktorá každý deň zásobuje svojich sledovateľov inšpiráciami od raňajok až po večeru.
Vybrala som si pre vás veľmi chutný, nie veľmi sladký a pomerne zdravý recept, ktorý uspokojí chuť na sladké, ale nezvýši vám opäť cukor po presladenom Valentíne.
Tak si vybehnite po kýbeľ zmrzliny a môžme ísť na to...
Potrebujeme (na 4 koláčiky):
150g celozrnnej múky (pšeničnej/špaldovej)
100g masla/kokosového oleja (ja som použila novú Ramu s kokosovým a madľovým olejom)
50g mletých mandlí
štipka soli
1ČL škorice
3PL ľadovej vody
slivkový džem
mandľové lupienky
Postup:
Múku si premiešame s mletými mandľami, soľou a škoricou, pridáme tuk a vodu a vymiesime kompaktné cesto, ktoré vložíme aspoň na pol hodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme silikónovú podložku na vaľkanie cesta, ktorú si pomúčime, aby sa cesto nelepilo.
Následne si cesto vyberieme z chladničky a necháme ešte 5 minút postáť.
Medzičasom si predhrejeme rúru na 180stupňov.
Cesto si rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme do formičiek na tartaletky alebo povykrajujeme napríklad vykrajovačkou na pirohy do tvaru krúžkov, okraje zahneme dohora a potrieme slivkovým džemom a posypeme mandľovými lupienkami.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25-30 minút.
Pred vytiahnutím, necháme schladnúť vo vypnutej rúre (do dverí rúry strčíme varechu, aby ostala pootvorená a koláčiky mohli chladnúť).
Upečené koláčiky môžme poprášiť práškovým cukrom, ale nie je to nutné.
Koláčiky sú krehučké a trocha pripomínajú linecké cesto. Aj napriek tomu, že nepridávame žiaden cukor, nie je to vôbec cítiť a naopak ide o veľmi lahodný a chuťovo vyvážený dezert.
Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!
no tak ako, užili ste si Valentín, ako má byť alebo sú vlastne vaše oslavy ešte len v plnom prúde?!
Ak aj vy nemáte čo dnes večer robiť a snažíte sa nemyslieť na svoju single zúfalú situáciu, poďte so mnou prelúskať dnešný sladký článok, ktorý nám aspoň na chvíľu pomôže zabudnúť.
Dnešný recept som čerpala z Instagramu od jednej veľmi šikovnej ženičky, ktorá každý deň zásobuje svojich sledovateľov inšpiráciami od raňajok až po večeru.
Vybrala som si pre vás veľmi chutný, nie veľmi sladký a pomerne zdravý recept, ktorý uspokojí chuť na sladké, ale nezvýši vám opäť cukor po presladenom Valentíne.
Tak si vybehnite po kýbeľ zmrzliny a môžme ísť na to...
Potrebujeme (na 4 koláčiky):
150g celozrnnej múky (pšeničnej/špaldovej)
100g masla/kokosového oleja (ja som použila novú Ramu s kokosovým a madľovým olejom)
50g mletých mandlí
štipka soli
1ČL škorice
3PL ľadovej vody
slivkový džem
mandľové lupienky
Postup:
Múku si premiešame s mletými mandľami, soľou a škoricou, pridáme tuk a vodu a vymiesime kompaktné cesto, ktoré vložíme aspoň na pol hodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme silikónovú podložku na vaľkanie cesta, ktorú si pomúčime, aby sa cesto nelepilo.
Následne si cesto vyberieme z chladničky a necháme ešte 5 minút postáť.
Medzičasom si predhrejeme rúru na 180stupňov.
Cesto si rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme do formičiek na tartaletky alebo povykrajujeme napríklad vykrajovačkou na pirohy do tvaru krúžkov, okraje zahneme dohora a potrieme slivkovým džemom a posypeme mandľovými lupienkami.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25-30 minút.
Pred vytiahnutím, necháme schladnúť vo vypnutej rúre (do dverí rúry strčíme varechu, aby ostala pootvorená a koláčiky mohli chladnúť).
Upečené koláčiky môžme poprášiť práškovým cukrom, ale nie je to nutné.
Koláčiky sú krehučké a trocha pripomínajú linecké cesto. Aj napriek tomu, že nepridávame žiaden cukor, nie je to vôbec cítiť a naopak ide o veľmi lahodný a chuťovo vyvážený dezert.
Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára