Mňam, ešte aj pri písaní tohto článku sa zalizujem a slinky mi tečú až po zem, také sú tieto lasagne výborné. Na tento recept som tak trošku pyšná, pretože som ho sama vymyslela, i keď je mi jasné, že možno podobných receptov je na svete mrte, ale tento je predsa originálny, je v ňom totiž aj kus môjho srdca a osobnej fantázie.
Napriek tomu, že by som si ho najradšej nechala patentovať, sa s vami oň podelím s nádejou, že si ho niekto z vás doma s láskou navarí a s ešte väčšou vášňou a chuťou aj zje a bude na mňa šťastne spomínať. :)
Potrebujeme (na menší plech - 4porcie):
lasagne (250g, t.j. asi pol balenia)
špenátová vrstva
1 balenie mrazeného špenátu (asi 400-450g)
200g hustého bieleho jogurtu
200g tvrdého syra (asi štvrťku si odložíme bokom)
čierne korenie
soľ (ani nemusí byť)
hubové ragú
pol cibule
olivový olej
konzerva šampiňónov
sušené oregáno
konzerva lúpaných drvených paradajok
soľ
čierne korenie
Postup:
Špenát si necháme trocha rozmraziť. Takto pripravený vložíme do hrnca, podlejeme vodou a necháme podusiť, kým sa úplne nerozpustí a nezačne bublať.
Medzitým si nastrúhame syr.
Špenát okoreníme (soliť ani netreba, syr to dostatočne ochutí, ale riaďte sa podľa vlastnej chuti), pridáme jogurt a po chvíli odstavíme. Do horúcej zmesi vmiešame nastrúhaný syr, ktorý sa v nej pekne rozpustí.
Na hubové ragú si v hrnci na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prepláchnuté,osušené šampiňóny nakrájané na malé kúsky (môžme použiť aj iné huby) a trochu opečieme, potom zalejeme konzervou paradajok, ochutíme oregánom, soľou a korením podľa chuti a necháme 10-15minút prevrieť.
Medzitým si menší pekáč vystelieme papierom na pečenie alebo vymažeme maslom. Položíme prvú vrstvu lasagní, potom nanesieme špenátovú vrstvu, opäť lasagne, ragú a takto vrstvíme tak, aby na vrchu bola vrstva ragú. Vrch lasagní posypeme syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200stupňov a pečieme asi 30minút, teda dovtedy, kým lasagne nezmäknú a vrch pekne nezozlatne. Po upečení nakrájame a servírujeme doplnené o čerstvú zeleninu, prípadne ozdobíme čerstvou bazalkou.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Napriek tomu, že by som si ho najradšej nechala patentovať, sa s vami oň podelím s nádejou, že si ho niekto z vás doma s láskou navarí a s ešte väčšou vášňou a chuťou aj zje a bude na mňa šťastne spomínať. :)
Potrebujeme (na menší plech - 4porcie):
lasagne (250g, t.j. asi pol balenia)
špenátová vrstva
1 balenie mrazeného špenátu (asi 400-450g)
200g hustého bieleho jogurtu
200g tvrdého syra (asi štvrťku si odložíme bokom)
čierne korenie
soľ (ani nemusí byť)
hubové ragú
pol cibule
olivový olej
konzerva šampiňónov
sušené oregáno
konzerva lúpaných drvených paradajok
soľ
čierne korenie
Postup:
Špenát si necháme trocha rozmraziť. Takto pripravený vložíme do hrnca, podlejeme vodou a necháme podusiť, kým sa úplne nerozpustí a nezačne bublať.
Medzitým si nastrúhame syr.
Špenát okoreníme (soliť ani netreba, syr to dostatočne ochutí, ale riaďte sa podľa vlastnej chuti), pridáme jogurt a po chvíli odstavíme. Do horúcej zmesi vmiešame nastrúhaný syr, ktorý sa v nej pekne rozpustí.
Na hubové ragú si v hrnci na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prepláchnuté,osušené šampiňóny nakrájané na malé kúsky (môžme použiť aj iné huby) a trochu opečieme, potom zalejeme konzervou paradajok, ochutíme oregánom, soľou a korením podľa chuti a necháme 10-15minút prevrieť.
Medzitým si menší pekáč vystelieme papierom na pečenie alebo vymažeme maslom. Položíme prvú vrstvu lasagní, potom nanesieme špenátovú vrstvu, opäť lasagne, ragú a takto vrstvíme tak, aby na vrchu bola vrstva ragú. Vrch lasagní posypeme syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200stupňov a pečieme asi 30minút, teda dovtedy, kým lasagne nezmäknú a vrch pekne nezozlatne. Po upečení nakrájame a servírujeme doplnené o čerstvú zeleninu, prípadne ozdobíme čerstvou bazalkou.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára