Poviem vám, že tento koláčik je úplne perfektný. Nielen že chutí neskonale dobre, ale rovnako dobre a omamne i rozvoniava. Celý domov vám prevonia tak, že budete mať pocit, že ste sa ocitli v čokoládovni u Williho Wonku a keď do neho po prvý raz zakusnete, zasiahne vás explózia čokoládovej chuti, ktorá vás okamžite prenesie do raja...
Potrebujeme:
200g horkej čokolády
150g kokosového oleja alebo masla
120g trstinového cukru
4 vajcia ( oddelíme si žĺtka a bielky)
100g polohrubej múky
pol balíčka prášku do pečiva
4 jablká
80g píniových orieškov
štipka soli
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s tukom.
Roztopenú čokoládu necháme asi 10 minút trocha schladnúť.
Následne do čokoládovej zmesi pridáme cukor a štipku soli. Po jednom zapracujeme žĺtka, dôkladne premiešame a po lyžiciach pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a píniové oriešky (pár si ešte odložíme na posypanie koláča).
Medzitým si vyšľaháme bielky do tuhej peny a tiež postupne zapracujeme do cesta.
Rúru si predhrejeme na 160stupňov.
Cesto si nalejeme do papierom na pečenie vystlaného menšieho pekáča.
Jablká si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Poukladáme na vrch cesta a posypeme zvyšnými orieškami.
Vložíme do rúry a pečieme asi 35-45 minút, kým cesto na povrchu nespevnie.
Po upečení, koláč vyberieme z rúry a necháme ešte aspoň 10 minút chladnúť.
Potom nakrájame a môžme podávať.
Najlepšie je tento koláč servírovať spolu so šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou či ovocným jogurtom, ale rovnako dobre chutí aj bez toho.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
200g horkej čokolády
150g kokosového oleja alebo masla
120g trstinového cukru
4 vajcia ( oddelíme si žĺtka a bielky)
100g polohrubej múky
pol balíčka prášku do pečiva
4 jablká
80g píniových orieškov
štipka soli
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s tukom.
Roztopenú čokoládu necháme asi 10 minút trocha schladnúť.
Následne do čokoládovej zmesi pridáme cukor a štipku soli. Po jednom zapracujeme žĺtka, dôkladne premiešame a po lyžiciach pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a píniové oriešky (pár si ešte odložíme na posypanie koláča).
Medzitým si vyšľaháme bielky do tuhej peny a tiež postupne zapracujeme do cesta.
Rúru si predhrejeme na 160stupňov.
Cesto si nalejeme do papierom na pečenie vystlaného menšieho pekáča.
Jablká si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Poukladáme na vrch cesta a posypeme zvyšnými orieškami.
Vložíme do rúry a pečieme asi 35-45 minút, kým cesto na povrchu nespevnie.
Po upečení, koláč vyberieme z rúry a necháme ešte aspoň 10 minút chladnúť.
Potom nakrájame a môžme podávať.
Najlepšie je tento koláč servírovať spolu so šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou či ovocným jogurtom, ale rovnako dobre chutí aj bez toho.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára