Tento slaný brokolicový koláč ste už na mojom blogu mali možnosť zaregistrovať v článku ,,Čo sa jedlo na mojej oslave...´´ a dnes vám k nemu pridávam aj recept, ktorý je veľmi jednoduchý a mega rýchly, pretože aj koláč vznikol ako rýchlovka, na prípravu ktorej som mala len pár minút. Ide o koláč typu - čo chladnička dala - , no musím povedať, že toto sa jej skutočne vydarilo. :)
Potrebujeme:
1 balíček chladeného lístkového cesta
1 menšia brokolica
100g bryndza
125g brokolice
2 strúčiky cesnaku
soľ, čierne korenie, oregáno
Postup:
Brokolicu si nakrájame na ružičky, premyjeme a dáme variť do hrnca s osolenou vodou.
Uvarenú brokolicu scedíme a popučíme vidličkou. Osolíme, okoreníme a pridáme oregáno a roztlačený cesnak podľa chuti.
Chladené lístkové cesto aj s papierom rozprestrieme na plech. Cesto trocha popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo.
Na cesto rovnomerne nanesieme brokolicu.
Mozzarellu si nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s namrvenou bryndzou ňou posypeme vrch koláča.
Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 200stupňov a pečieme do zlatista asi 15-20minút.
Upečený nakrájame a podávame ako hlavné jedlo spolu s čerstvou zeleninou alebo samotný ako pochutinu, napríklad na oslavu alebo večer k dobrému filmu.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
1 balíček chladeného lístkového cesta
1 menšia brokolica
100g bryndza
125g brokolice
2 strúčiky cesnaku
soľ, čierne korenie, oregáno
Postup:
Brokolicu si nakrájame na ružičky, premyjeme a dáme variť do hrnca s osolenou vodou.
Uvarenú brokolicu scedíme a popučíme vidličkou. Osolíme, okoreníme a pridáme oregáno a roztlačený cesnak podľa chuti.
Chladené lístkové cesto aj s papierom rozprestrieme na plech. Cesto trocha popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo.
Na cesto rovnomerne nanesieme brokolicu.
Mozzarellu si nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s namrvenou bryndzou ňou posypeme vrch koláča.
Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 200stupňov a pečieme do zlatista asi 15-20minút.
Upečený nakrájame a podávame ako hlavné jedlo spolu s čerstvou zeleninou alebo samotný ako pochutinu, napríklad na oslavu alebo večer k dobrému filmu.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára