Preskočiť na hlavný obsah

Fajnový dezert v pohári

Zajtra tu máme Valentína, deň zamilovaných a pre single duše ako ja najdepresívnejší deň v roku. Avšak neklesám na duchu, nemôžem povedať, že by som tento super komerčný sviatok oslavovala či podporovala, nechcem omieľať klišé, že lásku si máme prejavovať neustále a nie len jeden deň v roku, no i láska by samozrejme mala mať svoj špeciálny deň, veď keď už môže byť na svete toľko bizarných sviatkov, prečo by jeden nemohol patriť aj tak dôležitej a nepostrádateľnej súčasti našich životov, akou láska nespochybniteľne je.
Dlho som rozmýšľala, či  k tejto príležitosti pripravím nejaké špeciálne zamilované recepty a nakoniec voľba padla na tento dezert, ktorý som síce pripravovala už dávnejšie, no je tak sladký a to nielen chuťovo, ale hlavne vzhľadovo, že som si to neodpustila a musím vám ho sem dnes postnúť.
Tak vám teda na záver prajem, aby ste si užili krásneho Valentína, napríklad aj s týmto mňami dezertom, ktorý zaiste spríjemní romantickú večeru pri sviečkach... :*

Potrebujeme:
pudingová vrstva
500ml kokosovo-ryžového nápoja Alpro (alebo akékoľvek iné mlieko)
1 balíček vanilkového pudingu v prášku
2 kopcovité PL trstinového cukru
1ČL vanilkového extraktu
tvarohová vrstva
250g mäkkého hrudkovitého tvarohu
100-150g hustého jahodového jogurtu
1ČL škorice
čokoládové sušienky alebo čokoládové musli srdiečka
2 banány
100g mrazeného ovocia lesná zmes
kokos, madľové lupienky

Postup:
2/3 mlieka postavíme variť na sporák, v poslednej tretine rozmiešame puding s cukrom a vanilkovým extraktom, keď mlieko začne vrieť, prilejeme a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Hrniec prikryjeme alobalom a odložíme na chladné miesto (nie do chladničky) trocha ochladnúť.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú vrstvu.
Jednoducho tvaroh zmiešame s jogurtom a škoricou a odložíme do chladničky.
Jeden banán si nakrájame na kocky a druhý na kolieska.
Na spodok pohárov si nalámeme kakaové keksíky alebo musli srdiečka.
Na keksíky nanesieme pudingovú vrstvu, pridáme vrstvu kociek banánu, pokryjeme poslednou tvarohovou vrstvou.
Roztopíme si ovocie.
Vrch pohárov dozdobíme rozmrvenými keksíkmi alebo musli, popolievame horúcim ovocím a dozdobíme kokosom, madľovými lupienkami a kolieskami banánu.
Následne poháre vložíme do chladničky, aby dobre schladli a všetky chute sa dobre prepojili, následne môžme podávať.

DOBRÚ CHUŤ!!!







Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...