Recept na moje obľúbené avokádové pesto tu už máme, a tak som sa rozhodla prihodiť sem ďalšiu ,,pestovskú´´ inšpiráciu, tentokrát zo zeleného brata, Pepka Špenáta.
Musím povedať, že mojím favoritom však stále ostáva skôr avokádové pesto. Možno to bude práve tým, že ingrediencie na tento recept som kupovala v Tescu a čuduj sa svete ani za nič, som tam nedokázala nájsť žiaden parmezán, a tak som siahla po inom syre talianskeho typu, ktorý mi veľmi nezachutil, no napriek tomu bolo toto jedlo celkom chutné, najmä vďaka mojím obľúbeným orieškom, a preto som sa rozhodla napriek všetkému sa s vami o tento recept predsalen podeliť.
Potrebujeme na 4 porcie:
200g čerstvého baby špenátu
30g píniových orieškov
1 strúčik cesnaku
1/2 ČL soli
50g nastrúhaného parmezánu + na ozdobu
150ml za studena lisovaného olivového oleja
400g špagiet (alebo akýchkoľvek iných cestovín)
Postup:
Špenát umyjeme a osušíme.
Následne špenát a píniové oriešky spolu s cesnakom a soľou vložíme do mažiara (ja som použila elektrický drvič) a rozotrieme.
Pridáme syr, postupne pridávame olej za stáleho trenia, až vznikne husté pesto.
Medzitým si v osolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny.
Uvarené cestoviny scedíme a premiešame s pestom, rozdelíme na taniere a dozdobíme syrom, píniovými orieškami a lístkami špenátu.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Musím povedať, že mojím favoritom však stále ostáva skôr avokádové pesto. Možno to bude práve tým, že ingrediencie na tento recept som kupovala v Tescu a čuduj sa svete ani za nič, som tam nedokázala nájsť žiaden parmezán, a tak som siahla po inom syre talianskeho typu, ktorý mi veľmi nezachutil, no napriek tomu bolo toto jedlo celkom chutné, najmä vďaka mojím obľúbeným orieškom, a preto som sa rozhodla napriek všetkému sa s vami o tento recept predsalen podeliť.
Potrebujeme na 4 porcie:
200g čerstvého baby špenátu
30g píniových orieškov
1 strúčik cesnaku
1/2 ČL soli
50g nastrúhaného parmezánu + na ozdobu
150ml za studena lisovaného olivového oleja
400g špagiet (alebo akýchkoľvek iných cestovín)
Postup:
Špenát umyjeme a osušíme.
Následne špenát a píniové oriešky spolu s cesnakom a soľou vložíme do mažiara (ja som použila elektrický drvič) a rozotrieme.
Pridáme syr, postupne pridávame olej za stáleho trenia, až vznikne husté pesto.
Medzitým si v osolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny.
Uvarené cestoviny scedíme a premiešame s pestom, rozdelíme na taniere a dozdobíme syrom, píniovými orieškami a lístkami špenátu.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára