Zdravý a inovatívny recept
Tento recept som našla úplne náhodou medzi rôznymi screenshot-mi v mobile. Rozhodla som sa , že ho teda vyskúšam. Obyčajná ovsená kaša, lievance či ovsené koláčiky a sušienky ma už i tak omrzeli, a tak treba ovsený repertuár rozšíriť o nové prírastky. Veľmi ma prekvapilo, že sa mi skutočne z daného cesta podarilo zatočiť skutočnú štrúdľu, ktorá dokonca aj veľmi dobre chutila a celkom slušne aj vyzerala. Poniektorí z vás sa už receptu dožadovali aj na Instagrame, takže vás už viac nebudem naťahovať a bez dlhších okolkov sa s vami oň s radosťou podelím.
Budeme potrebovať:
cesto -
2 šálky ovsených vločiek
150g hustého bieleho jogurtu
4 PL teplej vody
3 PL agávy alebo medu
plnka -
3 väčšie jablká
2 hrste sušených hrozienok
3 hrste mletých vlašských orechov
poleva -
1 PL kokosového oleja
1 PL agávy alebo medu
2 PL holandského kakaa
Postup:
Ovsené vločky si v mixéri pomelieme na ovsenú múku.
Ovsenú múku nasypeme do misky, pridáme jogurt, vodu a sladidlo a vypracujeme na kompaktné cesto (ak sa vám zdá vločiek veľa, zvyšok použite na podsypanie cesta pri vaľkaní, ak sa vám zdá cesto naopak ešte príliš mokré, pokojne doň pridajte ovsenej múky).
Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme v nej chvíľu zmäknúť.
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
Následne si na ovsenou alebo špaldovou múkou vysypanej doske rozvaľkáme cesto hrubé asi 0,5cm.
Na cesto rozložíme šťavy zbavené strúhané jablká, posypeme rovnomerne mletými orechami a hrozienkami.
Následne cesto zatočíme ako klasickú štrúdľu či závin.
Preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech a vložíme do rúry približne na 30 minút.
Pokým sa štrúdľa upečie, pripravíme si polevu.
Na sporák si postavíme menšiu rajničku, v ktorej roztopíme kokosový olej, pridáme agávu a prisypeme kakao, za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým sa ingrediencie neprepoja do hladkej polevy.
Upečenú štrúdľu pokvapkáme pripravenou polevou.
Po zatuhnutí polevy, môžme štrúdličku rozkrájať a podávať.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára