Jedlo, ktoré nikdy nesklame, keď nemáte veľa času na vyváranie
Toto jedlo vzniklo pod mojimi rukami rukami úplne náhodou, jedného dňa, keď som si potrebovala uvariť niečo rýchle, chutné a vcelku sýte, no zároveň ľahké na žalúdok. Dostala som chuť na pečené zemiaky a keďže sa v chladničke povaľovala nejaká tá brokolica a kus syra, voľba bola jasná. Vznikol z toho teda tento pokrm, ktorý sa dá dopĺňať o všakovaké ďalšie ingrediencie, podľa toho na čo máte práve chuť.
Potrebujeme: (1 porcia)
2 stredné zemiaky
5 väčších ružičiek čerstvej brokolice
olivový olej
soľ, rascu, tymián
syr
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme do misky a pridáme trochou olivového oleja (asi 1PL), mletú rascu a sušený tymián, dobre premiešame - najlepšie rukami - .
Rúru si predhrejeme asi na 200stupňov.
Zemiaky preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým zemiaky nezozlatnú.
Brokolicu si poriadne premyjeme (prípadne asi na 10minút namočíme do misky so studenou vodou), nakrájame na menšie kúsky a vložíme do malého hrnca. Zalejeme asi pohárom vody, osolíme a dusíme, kým brokolica nezmäkne. Po uvarení z brokolice zlejeme vodu a necháme ju ešte chvíľu pod pokrievkou zapariť.
Upečené zemiaky naservírujeme na tanier, následne pridáme brokolicu a celé jedlo ešte posypeme strúhaným syrom a nasekanou čerstvou pažítkou alebo bazalkou.
Môžme pridať aj kečup, opečenú šunku alebo volské oko, je to len na vás.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára