Všetko najlepšie mami :*
Zaiste ste už z popisku pochopili, že túto tortičku som piekla k narodeninám mojej drahej maminky, zarytej čokoholičky, ktorá i čokoládu zajedá čokoládou :)
Mne to samozrejme vôbec nevadí, pretože i ja ako správna žena milujem najviac na svete 3 základné veci: nakupovanie, pečenie a čokoládu...
Preto som sa rozhodla upiecť túto mega ultra čokoládovú bomba tortu, ktorá je taká dokonalá, že si jej chuť po ochutnaní ešte na dlho zapamätáte...
Budeme potrebovať:
korpus -
80g horkej čokolády
90g masla
130g trstinového cukru
2 celé vajcia
80g hladkej múky
1 PL kakaa
štipka soli
ľubovoľný džem na potretie (v mojom prípade čučoriedkový)
čokoládová ,,tvarohová pena´´ -
200g rozpustenej horkej čokolády (ja som použila len polovičné množstvo)
200ml šľahačkovej smotany
250g mäkkého odtučneného tvarohu
ganache (čokoládová poleva) -
100ml šľahačkovej smotany
100g horkej čokolády
Postup:
Tortovú formu s priemerom 18cm (ja som použila o niečo väčšiu, potom bude korpus o niečo nižší, no ani o štipku horší) vystelieme papirom na pečenie.
Tortovú formu s priemerom 18cm (ja som použila o niečo väčšiu, potom bude korpus o niečo nižší, no ani o štipku horší) vystelieme papirom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 170 stupňov.
V miske nad parou vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Pridáme cukor a za občasného premiešavania ho necháme tiež rozpustiť.
V miske zmiešame samostatne múku s kakom a štipkou soli.
V ďalšej miske vyšľaháme vajcia do peny, pridáme mierne vychladnutú čokoládovú zmes a nakoniec primiešame múkovú zmes.
Nalejeme do tortovej formy a vložíme do rúry asi na 30-35 minút (ja som piekla asi 30minút, potom som rúru vypla, ale korpus som nechala v horúcej rúre ešte dôjsť 5 minút). Po upečení korpus vytiahneme z rúry a necháme vo forme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme tvarohovú penu.Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (bez tuku). Šľahačku vyšľaháme dotuha. Postupne k nej primiešame tvaroh a nakoniec vmiešame aj roztopenú čokoládu.
Vychladnutý korpus potrieme vrstvičkou čučoriedkového džemu, ktorý dokonale doplní chuť čokolády.
Krém nalejeme na potretý korpus a rovnomerne ho rozotrieme po celom jeho obvode (ja som si ho nechala vo forme, aby mi krém nestekal, kam nechcem, ale aby pekne držal tvar).
Takto pripravenú tortu vložíme do chladničky, aby pekne stuhla.
Na ganache zohrejeme na sporáku v hrnci šľahačku a rozpustíme v nej nalámanú horkú čokoládu. Poriadne rozmiešame a necháme na sporáku, kým sa čokoláda dokonale nerozpustí a mierne nezhustne.
Vrch torty polejeme polevou (ak chcete, aby poleva stekala po stranách torty a zanechala zaujímavý efekt, odstráňte rám tortovej formy, no pokiaľ chcete mať polevu len na vrchu torty, tak ako ja, nechajte tortu vo forme).
Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť, najlepšie počas celej noci.
Pokiaľ chcete tortu ozdobiť, môžte ju po dvoch hodinách vytiahnuť z chladničky a dotvoriť podľa vlastnej fantázie.
Po zatuhnutí stačí už len tortu nakrájať a užiť si jej skvelú chuť!
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára