Chutné, zdravé, no proste dokonalé!!!
Keďže základnou surovinou týchto sušienok sú ďatle, veľmi mi pripomínajú Raw tyčinky od Bombus. Chia semienka sušienkam dodávajú neskutočne skvelú chuť a napriek tomu, že ich v tomto recepte nie je až tak veľa, sú prekvapivo výrazné. Skvelo sa hodia na raňajky s jogurtom a nejakým tým čerstvým ovocím, sú sýte, výživné, no napriek tomu váš žalúdok vôbec nezaťažia a napriek tomu vám dodajú energiu na celé dopoludnie a to skôr ako nejaké to Bebe dobré ráno.
Ingrediencie:
1/2 šálky vlašských orechov
1/2 šálky vlašských orechov
1/4 šálky strúhaného kokosu
1/3 šálky ovsených vločiek
2 PL chia semienok
2 ČL mletej škorice
1 PL kokosového oleja
1 PL agávového sirupu alebo medu
1 šálka sušených datlí (220g)
Postup:
Pripravíme si mixér, do ktorého nasypeme orechy, kokos, ovsené vločky a chia semienka. Pomelieme na jemno a presypeme do misky, pridáme škoricu a premiešame.
Potom do mixéra vložíme datle a mixujeme, kým sa nezmenia na hladkú lepkavú hmotu (toto dá vášmu mixéru poriadne zabrať, hlavne ak máte taký menej výkonný ako ja, mne to trvalo dobrých 5 minút a datle som si musela rozdeliť na polovicu a mixovať na dvakrát).
Lepkavú datľovú hmotu pridáme k suchým ingredienciám, prilejeme agávu a kokosový tuk a rukou poriadne vypracujeme kompaktné cesto.
Rúru si vyhrejeme na 110 stupňov.
Cesto potom vyvaľkáme (ja som vaľkala na silikónovej forme s dreveným valčekom, s cestom sa pracovalo dosť ťažko, lepilo sa na valček, no nakoniec sa mi horko-ťažko podarilo rozvaľkať, chce to len trpezlivosť). Z takto vyvaľkaného cesta potom vykrajujeme sušienky akéhokoľvek tvaru, ktoré položíme na plech vystlaný papirom na pečenie.
Pečieme asi 15minút.
Po upečení sú dosť mäkké a drobivé, treba ich však nechať vychladnúť. Keď úplne schladnú, sú omnoho pevnejšie, no i tak ostanú vláčne a nestvrdnú na kameň, ako sa to občas stáva.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára