Včera som sa rozhodla, že niečo upečiem pre svojho brata, ktorý nechodí
domov veľmi často, a tak chceme, aby bolo oňho vždy čo najlepšie
postarané, a aby sa doma dobre najedol, veď predsa domáca kuchyňa je len
jedna a jedlo z kantíny sa jej nikdy nevyrovná. Preto sa s maminou, vždy
keď je doma, celé dni nezastavíme a podávame si žezlo v kuchyni. Mamina
vyvára, ja vypekám.
Včera som mala viac času a nemusela som sa rýchlo chabriť, keďže brat
síce prišiel domov, no po pár hodinách sa vybral na výlet a my sme si
vďaka tomu mohli porobiť všetko, čo sme potrebovali, a keď sa vrátil mal
všetko nachystané. Na stole ho čakali teplé rezne i rozvoniavajúca
bábovka, no, kto by sa takémuto servisu netešil?! I keď s mojou bábovkou
to najskôr nevyzeralo veľmi nádejne, ani v jednej kuchárskej knihe som
ako za svet nevedela nájsť, ten správny recept, podľa ktorého by som ju
chcela upiecť, a tak som si povedala vetu, ktorá je i krédom tohto
článku, ,,keď nevieš nájsť vhodný recept, improvizuj´´ , no a takto to
dopadlo...
Potrebujeme:
100ml oleja
5 vajec
150g kryštálového cukru
200-250g hladkej múky
200ml šľahačkovej smotany
250g hrudkovitého tvarohu
hrsť sušených hrozienok
1ks banán
3PL Granka
Postup:
Žĺtka a bielka si oddelíme. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a olejom do penista.
Bielka vyšľaháme na sneh.
K žĺtkam, pridáme tvaroh, sľahačku a hrozienka a vymiešame do hladka.
Primiešame múku.
Nakoniec zľahka ručne primiešame sneh.
Bábovkovú formu vymastíme maslom a yysypeme múkou.
Rúru vyhrejeme na 180stupňov.
Pol až trištvrte cesta vylejeme do bábovkovej formy a uhladíme.
Na cesto poukladáme na kocky nakrájaný alebo polámaný banán.
Do zvyšného cesta primiešame Granko.
Kakaové cesto nalejeme do formy na bledé cesto a banán.
Vložíme do rúry a pečieme asi 60minút.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ!
Komentáre
Zverejnenie komentára