Preskočiť na hlavný obsah

Čučoriedkový cheesecake s tvarohom

Máte radi cheesecaky? No, kto by ich nemal rád, nemám pravdu? Avšak, povedzme si pravdu, väčšinou nejde o ten najlajtovejší zákusok. Ja som si preto pre vás dnes pripravila túto mierne odľahčenú sviežu letnú verziu. Dúfam, že vám bude chutiť a vylepšíte si ním nejedno letné posedenie.
Potrebujeme:
cesto =
220g Bebe sušienok
85g roztopeného masla
náplň =
500g mäkkého odtučneného tvarohu
200g bieleho gazdovského alebo gréckeho jogurtu
1 balíček vanilínového cukru (20g)
3PL trstinového cukru
350g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
1 balíček Zlatého klasu
poleva =
100g bielej čokolády
200g bieleho gazdovského alebo gréckeho jogurtu

Postup:
Bebe keksy si podrvíme v mixéri (ak nemáte mixér, môžte sušienky vložiť do uzatvárateľného mikroténového vrecka a podrviť tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto). Sušienky zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na spodok papierom na pečenie vystlanej tortovej formy s priemerom asi 25cm. Pečieme pri 180°C približne 10minút (kým trochu nezozlatne).
Tvaroh, jogurt a cukor si spolu zmiešame v miske. Dve tretiny čučoriedok (ak používame mrazené, necháme povoliť pri izbovej teplote), asi 200g, rozmixujeme, zvyšok necháme v celku, vmiešame do tvarohovej zmesi (celé čučoriedky vmiešame zľahka na koniec, najlepšie ručne, aby sa nepopučili). Na záver vmiešame Zlatý klas, ktorý krém stuží.
Nanesieme na predpečený korpus. Rúru stiahneme na 145°C a pečieme ešte ďalších 60minút.
Polevu si pripravíme roztopením bielej čokolády vo vodnom kúpeli. Necháme chvíľu vychladnúť a postupne do nej zamiešame jogurt. Rozotrieme na vychladnutý cheesecake a odložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním môžme ozdobiť čerstvými čučoriedkami, či farebnými cukríkmi, ktoré celému koláču dodajú punc hravosti. 





 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!