Preskočiť na hlavný obsah

Čučoriedkový cheesecake s tvarohom

Máte radi cheesecaky? No, kto by ich nemal rád, nemám pravdu? Avšak, povedzme si pravdu, väčšinou nejde o ten najlajtovejší zákusok. Ja som si preto pre vás dnes pripravila túto mierne odľahčenú sviežu letnú verziu. Dúfam, že vám bude chutiť a vylepšíte si ním nejedno letné posedenie.
Potrebujeme:
cesto =
220g Bebe sušienok
85g roztopeného masla
náplň =
500g mäkkého odtučneného tvarohu
200g bieleho gazdovského alebo gréckeho jogurtu
1 balíček vanilínového cukru (20g)
3PL trstinového cukru
350g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
1 balíček Zlatého klasu
poleva =
100g bielej čokolády
200g bieleho gazdovského alebo gréckeho jogurtu

Postup:
Bebe keksy si podrvíme v mixéri (ak nemáte mixér, môžte sušienky vložiť do uzatvárateľného mikroténového vrecka a podrviť tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto). Sušienky zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na spodok papierom na pečenie vystlanej tortovej formy s priemerom asi 25cm. Pečieme pri 180°C približne 10minút (kým trochu nezozlatne).
Tvaroh, jogurt a cukor si spolu zmiešame v miske. Dve tretiny čučoriedok (ak používame mrazené, necháme povoliť pri izbovej teplote), asi 200g, rozmixujeme, zvyšok necháme v celku, vmiešame do tvarohovej zmesi (celé čučoriedky vmiešame zľahka na koniec, najlepšie ručne, aby sa nepopučili). Na záver vmiešame Zlatý klas, ktorý krém stuží.
Nanesieme na predpečený korpus. Rúru stiahneme na 145°C a pečieme ešte ďalších 60minút.
Polevu si pripravíme roztopením bielej čokolády vo vodnom kúpeli. Necháme chvíľu vychladnúť a postupne do nej zamiešame jogurt. Rozotrieme na vychladnutý cheesecake a odložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním môžme ozdobiť čerstvými čučoriedkami, či farebnými cukríkmi, ktoré celému koláču dodajú punc hravosti. 





 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...

Makovo-višňová štrúdľa

Niet nad dobrú štrúdľu Potrebujeme: na cesto: 400g hladkej múky 1 celé vajce + 1 bielko + 1 žĺtko na potretie 200ml vlažnej vody 1PL octu 2PL oleja na plnku: 300g mletého maku 200ml vody 1 vanilínový cukor 250g trstinové cukru 350g mrazených alebo čerstvých višní hrsť sušených hrozienok Postup: cesto: Suroviny na zmiešame a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odpočívať v miske pod kuchynskou utierkou. plnka: Vodu uvaríme s cukrami,odstavíme z ohňa, prisypeme mak, hrozienka a višne a dobre premiešame. Štrúdľové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske (pozor, cesto sa lepí). Na cestá rovnomerne rozložíme makovú plnku, zvinieme a preložíme na plech (dávala som po jednej na jeden plech, ale ak sa vám zmestí, tak môžete dať obe štrúdle na jeden plech) . Obe cestá ešt...