Tento recept vznikol úplne náhodou. Keďže som potrebovala pripraviť nejaký dezert, ktorý osvieži mojich najbližších po náročných vybavovačkách v meste a v chladničke mi strašila nejaká tá Paula - pudingový dezert v kelímku od Oetkera, trochu zdravší ako tie ostatné sračky so šľahačkou na vrchu - a čokoládové kokosové mlieko od Alpra,voľba bola jasná. Okamžite ma napadlo pripraviť nejaký zaujímavejší pudingový pohár. Ten bol u nás totiž odjakživa voľbou číslo jeden. Pamätám si, že už ako malé dieťa som ho s maminou pripravovala vždy, keď k nám mala prísť nejaká návšteva a sama ho od detstva milujem, nielen pripravovať, ale i jesť.
No a keďže sa mi, podľa môjho názoru, celkom vydaril, rozhodla som sa s vami oň podeliť.
Tak teda bez ďalších okolkov prejdime rovno na recept...
Potrebujeme: (4 menšie porcie)
1 balíček keksíkov Marína (môžte použiť aj Bebe alebo akékoľvek maslové sušienky)
1 balíček čokoládového pudingu
500ml čokoládového kokosového mlieka Alpro (môžte použiť aj obyčajné)
3PL cukru
1 téglik pudingu Paula s vanilkovo-jahodovou príchuťou (môžte použiť aj iný)
banán, jahody
kokosové chipsy a čokoláda na ozdobu
Postup:
Ako prvý si uvaríme puding. Najlepšie je použiť namiesto klasického mlieka čokoládové, tým dosiahneme ešte plnšiu a výraznejšiu čokoládovú chuť. 2/3 mlieka dáme variť do hrnca na oheň. Vo zvyšku mlieka si rozmiešame pudingový prášok a podľa chuti dosladíme. Keď začne mlieko vrieť, zmenšíme plameň a pomaly vlejeme pudingovú zmes. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia, necháme prevrieť a odstavíme.
Pripravíme si mištičky.
Na spodok misiek naukladáme na kúsky polámané keksíky a zalejeme pudingom.
Potom si vezmeme Paulu a rovným dielom ňou nejak pekne popolievame vrch každého pudingu.
Následne si nakrájame banán na kolieska a jahody umyjeme a prekrojíme na polovicu. Poukladáme do mištičiek a napokon dezert dozdobíme kokosovými chipsami a nastrúhanou čokoládou.
Vložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.
Potom môžme ochutnávať.
Verím, že sa budete zalizovať až za ušami...
DOBRÚ CHUŤ!
No a keďže sa mi, podľa môjho názoru, celkom vydaril, rozhodla som sa s vami oň podeliť.
Tak teda bez ďalších okolkov prejdime rovno na recept...
Potrebujeme: (4 menšie porcie)
1 balíček keksíkov Marína (môžte použiť aj Bebe alebo akékoľvek maslové sušienky)
1 balíček čokoládového pudingu
500ml čokoládového kokosového mlieka Alpro (môžte použiť aj obyčajné)
3PL cukru
1 téglik pudingu Paula s vanilkovo-jahodovou príchuťou (môžte použiť aj iný)
banán, jahody
kokosové chipsy a čokoláda na ozdobu
Postup:
Ako prvý si uvaríme puding. Najlepšie je použiť namiesto klasického mlieka čokoládové, tým dosiahneme ešte plnšiu a výraznejšiu čokoládovú chuť. 2/3 mlieka dáme variť do hrnca na oheň. Vo zvyšku mlieka si rozmiešame pudingový prášok a podľa chuti dosladíme. Keď začne mlieko vrieť, zmenšíme plameň a pomaly vlejeme pudingovú zmes. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia, necháme prevrieť a odstavíme.
Pripravíme si mištičky.
Na spodok misiek naukladáme na kúsky polámané keksíky a zalejeme pudingom.
Potom si vezmeme Paulu a rovným dielom ňou nejak pekne popolievame vrch každého pudingu.
Následne si nakrájame banán na kolieska a jahody umyjeme a prekrojíme na polovicu. Poukladáme do mištičiek a napokon dezert dozdobíme kokosovými chipsami a nastrúhanou čokoládou.
Vložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.
Potom môžme ochutnávať.
Verím, že sa budete zalizovať až za ušami...
DOBRÚ CHUŤ!
Komentáre
Zverejnenie komentára