Preskočiť na hlavný obsah

Pudingový dezert

Tento recept vznikol úplne náhodou. Keďže som potrebovala pripraviť nejaký dezert, ktorý osvieži mojich najbližších po náročných vybavovačkách v meste a v chladničke mi strašila nejaká tá Paula - pudingový dezert v kelímku od Oetkera, trochu zdravší ako tie ostatné sračky so šľahačkou na vrchu - a čokoládové kokosové mlieko od Alpra,voľba bola jasná. Okamžite ma napadlo pripraviť nejaký zaujímavejší pudingový pohár. Ten bol  u nás totiž odjakživa voľbou číslo jeden. Pamätám si, že už ako malé dieťa som ho s maminou pripravovala vždy, keď k nám mala prísť nejaká návšteva a sama ho od detstva milujem, nielen pripravovať, ale i jesť.
No a keďže sa mi, podľa môjho názoru, celkom vydaril, rozhodla som sa s vami oň podeliť.
Tak teda bez ďalších okolkov prejdime rovno na recept...

Potrebujeme: (4 menšie porcie)
1 balíček keksíkov Marína (môžte použiť aj Bebe alebo akékoľvek maslové sušienky)
1 balíček čokoládového pudingu
500ml čokoládového kokosového mlieka Alpro (môžte použiť aj obyčajné)
3PL cukru
1 téglik pudingu Paula s vanilkovo-jahodovou príchuťou (môžte použiť aj iný)
banán, jahody
kokosové chipsy a čokoláda na ozdobu

Postup:
Ako prvý si uvaríme puding. Najlepšie je použiť namiesto klasického mlieka čokoládové, tým dosiahneme ešte plnšiu a výraznejšiu čokoládovú chuť. 2/3 mlieka dáme variť do hrnca na oheň. Vo zvyšku mlieka si rozmiešame pudingový prášok a podľa chuti dosladíme. Keď začne mlieko vrieť, zmenšíme plameň a pomaly vlejeme pudingovú zmes. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia, necháme prevrieť a odstavíme.
Pripravíme si mištičky.
Na spodok misiek naukladáme na kúsky polámané keksíky a zalejeme pudingom.
Potom si vezmeme Paulu a rovným dielom ňou nejak pekne popolievame vrch každého pudingu.
Následne si nakrájame banán na kolieska a jahody umyjeme a prekrojíme na polovicu. Poukladáme do mištičiek a napokon dezert dozdobíme kokosovými chipsami a nastrúhanou čokoládou.
Vložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.
Potom môžme ochutnávať.
Verím, že sa budete zalizovať až za ušami...

DOBRÚ CHUŤ!






Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...