Ahojte,
aj vy ste milovníkmi avokáda, tak ako ja?
Musím sa priznať, že u mňa sa na tanieri v nejakej podobe objavuje takmer každý deň, veď prečo aj nie, keď je tak zdravé?!
Preto som sa dnes rozhodla spísať sem pár mojich obľúbených receptov spojených s týmto dokonalým ovocím.
Dúfam, že dnešný článok niekoho inšpiruje a aj vy si pochutíte na mojich obľúbených pokrmoch.
Tak poďme na to.
1. Cestoviny s avokádovým dipom, hubami a pečenými paradajkami
Ak neobľubujete huby, namiesto nich môžte svoje cestoviny posypať syrom či tvarohom a obohatiť ich o kukuricu či špenát.
2. Hrianky s avokádom a paradajkovou salsou
3. Zeleninový šalát s avokádovým dipom
Na tento šalát si stačí nakrájať niekoľko druhov zeleniny, základom je nejaký druh listového šalátu, uhorka, paradajky, prípadne reďkovka, môžme pridať olivy, dôležitou surovinou je i strukovina, napríklad cícer či fazuľa, ale môžte to nahradiť i kuracím mäsom, šunkou, syrom či vajíčkom. Avokádo si opäť, ako pri každom recepte, roztlačíme na kašu, lyžicou naservírujeme na vrch šalátu, okoreníme, prípadne osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou (na druhej fotke som pridala ešte i trocha hummusu).
3. Dá sa to aj na sladko ( avokádový čokoládový mousse a raw košíčky s avokádovým krémom)
Na tento čokoládový krém vám stačí len jedno zrelé avokádo, jeden väčší a poriadne zrelý banán, kakao a agáva či med na dosladenie. Čistá jednoduchosť. Zdravé, vynikajúce a jednoduché. Vyskúšate a pochopíte. Vaše chuťové buky budú jasať. :)
Z avokáda sa dajú pripraviť aj výborné koláče, na niekoľko z nich nájdete recepty aj v mojich starších príspevkoch. Zdravá čoko-kokosová ,,raw´´ torta Avokádové vegan brownie
4. Avokádo namiesto masla
Avokádo okrem všetkého rada používam jednoducho namiesto masla. Natriem si ho na chlieb či pečivo, obložím vajíčkom, syrom, šunkou či tuniakom, pridám čerstvú zeleninu a výborné jedlo je na svete.
Rovnako si rada avokádo pridávam do obložených bagiet (bagetu si potriem majonézou/tatárkou, obložím syrom či šunkou, pridám zeleninu a na mesiačiky pokrájané avokádo - mňamka!). Veľmi chutné je, si avokádo pridať i na ,,paštiekový chlieb´´ či už použijete rastlinnú alebo živočíšnu paštiku alebo hummus.
5. Avokádová nátierka
Roztlačené avokádo zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, roztlačeným cesnakom, okoreníme, osolíme, ochutíme čerstvými či sušenými bylinkami, pridáme nadrobno nakrájané paradajky či červenú papriku, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame a natrieme na chlieb či pečivo.
Dúfam, že som vás dnešnými tipmi aspoň trochu inšpirovala, ak áno, budem rada, ak sa so mnou podelíte o svoje výtvory. Napíšte mi do komentárov pod dnešným článkom alebo pridajte fotku na Instagram, nezabudnite na hashtag #avokadovalaska a nezabudni ma označiť (@poppycinnamonlady).
Prajem pekný zvyšok dňa, majte sa krásne,
Vaša Poppy. :)
Komentáre
Zverejnenie komentára