Tak a opäť tu máme jeden z receptov, ktoré som tak trošku odkukala z knihy Dulce de leche od Martinky Pintérovej-Bezákovej, avšak musela som si ho opäť troška upraviť, keďže som doma nemala všetky konkrétne suroviny, a tak sa z rebarborového koláča z kyslej smotany stal jablkový so sójovým jogurtom, ale myslím si, že to na jeho chuti vôbec neubralo, práve naopak, jablká mu dodali príjemnú šťavnatosť a v kombinácii so škoricou ich asi aj tak nič nepredčí.
Myslím, že k tomuto receptu už nemám viac čo povedať, treba vyskúšať a tá chuť bude hovoriť za všetko... :)
Potrebujeme:
350g hladkej pšeničnej múky
1/2 ČL soli
2 ČL mletej škorice
60g masla (ja som použila kokosovo-mandľovú Ramu, ktorá koláč nádherne prevoňala)
250g trstinového cukru
1 vajce
240g hustého bieleho jogurtu (ja som použila sójový Take it veggie z Kauflandu, ktorý veľmi hustý nebol, ale lepšie je použiť asi trochu hustejší a smotanovejší) alebo kyslej smotany
vanilkový extrakt
asi 4 stredne veľké jablká
štvrť balíčka prášku do pečiva
50g trstinového cukru na posypanie
mandľové lupienky tiež na posypanie
Postup:
Jablká si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce a opäť šľaháme do penista.
Postupne primiešame jogurt / kyslú smotanu, vanilkový extrakt, škoricu, soľ a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Ako posledné vmiešame do cesta jablká.
Tortovú formu alebo menší plech si vymažeme tukom a vysypeme múkou.
Cesto vlejeme do formy, zarovnáme a posypeme zvyšným cukrom a mandľovými lupienkami.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 70minút.
Hotové necháme vychladnúť a podávame samotné ku káve či k čaju alebo ozdobené kopčekom zmrzliny či zvyšným jogurtom.
DOBRÚ CHUŤ!
Myslím, že k tomuto receptu už nemám viac čo povedať, treba vyskúšať a tá chuť bude hovoriť za všetko... :)
Potrebujeme:
350g hladkej pšeničnej múky
1/2 ČL soli
2 ČL mletej škorice
60g masla (ja som použila kokosovo-mandľovú Ramu, ktorá koláč nádherne prevoňala)
250g trstinového cukru
1 vajce
240g hustého bieleho jogurtu (ja som použila sójový Take it veggie z Kauflandu, ktorý veľmi hustý nebol, ale lepšie je použiť asi trochu hustejší a smotanovejší) alebo kyslej smotany
vanilkový extrakt
asi 4 stredne veľké jablká
štvrť balíčka prášku do pečiva
50g trstinového cukru na posypanie
mandľové lupienky tiež na posypanie
Postup:
Jablká si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce a opäť šľaháme do penista.
Postupne primiešame jogurt / kyslú smotanu, vanilkový extrakt, škoricu, soľ a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Ako posledné vmiešame do cesta jablká.
Tortovú formu alebo menší plech si vymažeme tukom a vysypeme múkou.
Cesto vlejeme do formy, zarovnáme a posypeme zvyšným cukrom a mandľovými lupienkami.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 70minút.
Hotové necháme vychladnúť a podávame samotné ku káve či k čaju alebo ozdobené kopčekom zmrzliny či zvyšným jogurtom.
DOBRÚ CHUŤ!
Komentáre
Zverejnenie komentára