Receptom na tento koláč som sa trocha inšpirovala u Angie Bakes, ale nejak striktne som sa ho vôbec nedržala, práve naopak, pridala som také suroviny a toľko podľa toho, čo som mala práve doma.
Koláč hneď po upečení všetci nadšene chválili, vyzeral veľmi pekne a aj ja sama som z neho bola nadšená. No pri jeho príprave som sa rozhodla zminúť trošku starší tvaroh, ktorý som nechcela vyhodiť, pretože sa mi zdalo, že mu nič nie je, nebol oplesnutý, ani nijak výrazne nepáchol.
Avšak na druhý deň, pravdepodobne od neho, koláč nepríjemne zhorkol tak, že sa vôbec nedal jesť. Nakoniec asi štvrťka koláča skončila v koši, zachránila sa len poleva, ktorej našťastie nič nebolo.
A tak bolo po mojom slávnom koláči.
Napriek všetkému som sa s vami rozhodla o tento recept podeliť, pretože nešlo o totálny nezdar, len vám odporúčam použiť čerstvejšie suroviny. :)
Potrebujeme:
150g jemne mletých ovsených vločiek
100g hladkej múky
2ČL škorice
50g medu
300g ochuteného jogurtu (ja som použila broskyňový a brusnicový Skyr)
4 stredné jablká
4 vajíčka
100g masla alebo rastlinného tuku (ja som použila Ramu s kokosovým a mandľovým olejom)
250g jemného hrudkovitého tvarohu
poleva
biely jogurt
práškový cukor
citrónová šťava
na ozdobu
sušené jablká, brusnice, škorica, orechy
Postup:
V menšom hrnci si rozpustíme maslo s medom. Keď sa maslo úplne rozpustí, premiešame a odstavíme z ohňa.
Z bielkov a štipky soli vymiešame hustý sneh.
Jablká si umyjeme očistíme, nakrájame na menšie kusy a následne nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Žĺtky ručne zmiešame s jogurtom, škoricou, ovsenými vločkami, múkou, jablkami a tvarohom. Prilejeme medovú zmes a premiešame.
Nakoniec zľahka ručne vmiešame aj sneh z bielkov.
Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 40-45minút.
Hotový koláč necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme polevu.
Biely jogurt si jednoducho vymiešame s práškovým cukrom a kvapkou citrónovej šťavy. Jednotlivé suroviny som dávala len tak odoka.
Vychladnutý koláč polejeme polevou a dozdobíme sušenými alebo čerstvými jablkami, škoricou, nejakými orieškami a sušeným drobným ovocím (brusnice/hrozienka/goji).
DOBRÚ CHUŤ!!!
Koláč hneď po upečení všetci nadšene chválili, vyzeral veľmi pekne a aj ja sama som z neho bola nadšená. No pri jeho príprave som sa rozhodla zminúť trošku starší tvaroh, ktorý som nechcela vyhodiť, pretože sa mi zdalo, že mu nič nie je, nebol oplesnutý, ani nijak výrazne nepáchol.
Avšak na druhý deň, pravdepodobne od neho, koláč nepríjemne zhorkol tak, že sa vôbec nedal jesť. Nakoniec asi štvrťka koláča skončila v koši, zachránila sa len poleva, ktorej našťastie nič nebolo.
A tak bolo po mojom slávnom koláči.
Napriek všetkému som sa s vami rozhodla o tento recept podeliť, pretože nešlo o totálny nezdar, len vám odporúčam použiť čerstvejšie suroviny. :)
Potrebujeme:
150g jemne mletých ovsených vločiek
100g hladkej múky
2ČL škorice
50g medu
300g ochuteného jogurtu (ja som použila broskyňový a brusnicový Skyr)
4 stredné jablká
4 vajíčka
100g masla alebo rastlinného tuku (ja som použila Ramu s kokosovým a mandľovým olejom)
250g jemného hrudkovitého tvarohu
poleva
biely jogurt
práškový cukor
citrónová šťava
na ozdobu
sušené jablká, brusnice, škorica, orechy
Postup:
V menšom hrnci si rozpustíme maslo s medom. Keď sa maslo úplne rozpustí, premiešame a odstavíme z ohňa.
Z bielkov a štipky soli vymiešame hustý sneh.
Jablká si umyjeme očistíme, nakrájame na menšie kusy a následne nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Žĺtky ručne zmiešame s jogurtom, škoricou, ovsenými vločkami, múkou, jablkami a tvarohom. Prilejeme medovú zmes a premiešame.
Nakoniec zľahka ručne vmiešame aj sneh z bielkov.
Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 40-45minút.
Hotový koláč necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme polevu.
Biely jogurt si jednoducho vymiešame s práškovým cukrom a kvapkou citrónovej šťavy. Jednotlivé suroviny som dávala len tak odoka.
Vychladnutý koláč polejeme polevou a dozdobíme sušenými alebo čerstvými jablkami, škoricou, nejakými orieškami a sušeným drobným ovocím (brusnice/hrozienka/goji).
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára