Preskočiť na hlavný obsah

Kuracie kari s kokosovým mliekom a ryžou basmati






















Potrebujeme (4 porcie) :
3 plátky kuracích pŕs
100g mrazeného alebo čerstvého hrášku
100g mrazenej lebo čerstvej vylúpanej kukurice
1 červená paprika
250g čerstvého listového baby špenátu
3/4 plechovky kokosového mlieka (tú tuhú časť)
1 menšiu cibuľu
olivový alebo kokosový olej
1PL kari pasty alebo kari korenie
2PL paradajkového pretlaku
trochu ryžovej múky na zahustenie
soľ, čierne korenie, obľúbené sušené bylinky

400g ryže Basmati

2 hrste kešu orieškov a nejakú čerstvú zelenú vňať na ozdobenie

Postup:
Kuracie prsia si umyjeme, zbavíme kože a nechcených blán a nakrájame na kocky. Medzitým si v hrnci rozohrejeme trochu oleja a dosklovita na ňom opečieme  nadrobno posekanú cibuľku. Pridáme mäso a chvíľu restujeme. Pridáme kari a podlejeme troškou vody. Asi 15-20 minút dusíme, potom pridáme hrášok, kukuricu, na kocky nakrájanú červenú papriku a špenát a opäť dusíme asi 15minút.
Prilejeme paradajkový pretlak a kokosové mlieko a ešte chvíľu prehrejeme. Ak by sa nám omáčka zdala príliš riedka, zahustíme troškou ryžovej múky. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ozvláštnime obľúbenými bylinkami (môžme pridať aj čerstvé alebo sušené chilli papričky), odstavíme.

Medzitým si osobitne uvaríme ryžu podľa návodu na obale. Ja varím ako cestoviny. Necháme si zovrieť vodu (môžte osoliť), vsypeme požadované množstvo ryže a varíme, dokým ryža nezmäkne, potom zlejeme a môžeme podávať.

Kešu orechy si nasekáme na menšie kúsky. Rozohrejeme si panvičku a oriešky na nej zasucha opekáme, kým nezačnú rozvoniavať a neobjavia sa na nich čierne fliačky.

Môžeme servírovať.

Na tanier naložíme ryžu, zalejeme kari omáčkou, posypeme opraženými kešu orieškami a dozdobíme čerstvou zelenou ,,burinkou´´. Môžme podávať...

Dobrú chuť!

Sladko-kyslý kapustovo-repový šalát

Potrebujeme:
pol hlávky červenej kapusty
2 stredné mrkvy
1 pohár nakladanej červenej repy v sladko-kyslom náleve (nakrájaná na kocky)
soľ, rasca, čerstvá petržlenová vňať, prípadne cukor a ocot alebo citrónová šťava na dochutenie

Postup:
Kapustu si nakrájame na rezančeky. Hodíme do misky a zľahka nasolíme, aby pustila šťavu. Mrkvu očistíme, opláchneme a nastrúhame na hrubšie pásiky. Pridáme ku kapuste. Rovnako do misky prihodíme aj celý pohár nakladanej cvikly aj so šťavou. Dochutíme rascou, prípadne trochu okyslíme či dosladíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme odstáť. Podávame ako prílohu ku kari.




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!