Preskočiť na hlavný obsah

Mackovia z jogurtového cesta

Dnes tu máme po dlhom čase konečne recept bez maku či škorice. Poškvrním si tým síce vlastné meno, ale nie každý musí byť zákonite do týchto surovín taký blázon ako ja. Jeden návod na to, ako si upiecť domácich Brumíkov sa už na blogu síce nachádza (http://poppycinnamonlady.blogspot.sk/2016/08/domaci-bebe-brumici.html ), ale tento recept je trošku iný a tiež si zaslúži uzrieť svetlo sveta, teda aspoň podľa mňa, no veď posúďte sami, ktorí sú lepší.

Potrebujeme:
2 šálky polohrubej pšeničnej múky
1 šálka práškového cukru
1/2 balíčka prášku do pečiva
1ČL vanilkovej esencie
1 vajíčko
250g bieleho jogurtu
1 šálka mlieka
1/2 šálky rastlinného oleja
ľubovoľný džem na náplň (ja som použila Riso Mojko jahodový džem so 100% ovocnou zložkou)

Postup:
Do misky nasypeme múku, cukor, prášok do pečiva, premiešame a pridáme jogurt, vajíčko, vanilkovú esenciu, olej a mlieko. Ešte raz dôkladne premiešame, aby v ceste neostali hrudky.
Formu na medvedíky vytrieme olejom a vysypeme troškou múky. Do formičiek vlejeme do 1/3 cesto, pridáme lyžičku džemu a zalejeme ďalšou časťou cesta tak, aby cesto nebolo až povrch.
Vložíme do rúry vyhriatej na 170-180stupňov a pečieme 15-30minút.
Ak nemáte formu v tvare medvedíkov, môžte upiecť muffiny, bábovičky alebo akékoľvek tvary len chcete.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. Me

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá

Pudingovo-tvarohový pohár s piškótami a ovocím

Budete sa zalizovať až za ušami Potrebujeme: 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou 0,5l mlieka 2 balíčky vanilínového cukru 250g mäkkého odtučneného tvarohu detské okrúhle piškóty drobné ovocie čerstvé alebo mrazené (čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, proste to, čo doma alebo na trhu práve nájdete) čokoládový toping a kokos na ozdobu (môžete použiť aj čokoľvek iné) Postup: Podľa návodu na obale si uvaríme puding, do ktorého namiesto obyčajného cukru pridáme vanilínový a následne ho necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si na spodok pripravených pohárov nasypeme niekoľko detských piškót a keď puding vychladne zamiešame doň tvaroh a premiešame ručným metličkovým mixérom. Krém následne porozdeľujeme do pohárov, pridáme ovocie a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!