Neviete čo so starším chlebom, ktorý vám už niekoľko dní straší v chlebníku. Je vám ľúto ho vyhodiť? Ani sa vám nečudujem, veď jedlom, tak ako ničím, sa predsa plytvať nemá. Vyskúšajte dať vášmu chlebu úplne nový šat a upečte si z neho tieto skvelé a jednoduché chlebové cookies.
Potrebujeme:
350g staršieho chleba
pohár vlažného mlieka
1 vajce
5PL medu
hrsť sušeného ovocia
mletú škoricu
polohrubú múku na zahustenie
Postup:
Chlieb nakrájame alebo natrháme na menšie kusy, zalejeme mliekom, pridáme vajce, med a škoricu a dôkladne (najlepšie rukami) premiešame. Necháme chvíľu odstáť, aby chlieb nasal všetku tekutinu. Sušené ovocie si tiež nakrájame na menšie kúsky (ak použijeme hrozienka, brusnice alebo iné drobné ovocie, tak to samozrejme nie je ani nutné). Primiešame k zmesi a nakoniec podľa potreby zahustíme múkou. Plech si vystelieme papierom na pečenie a naukladáme naň guličky vytvorené zo zmesi, ktoré ešte lyžicou rozotrieme do tvaru placky. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút alebo kým nechytia zlatavý nádych.
Potrebujeme:
350g staršieho chleba
pohár vlažného mlieka
1 vajce
5PL medu
hrsť sušeného ovocia
mletú škoricu
polohrubú múku na zahustenie
Postup:
Chlieb nakrájame alebo natrháme na menšie kusy, zalejeme mliekom, pridáme vajce, med a škoricu a dôkladne (najlepšie rukami) premiešame. Necháme chvíľu odstáť, aby chlieb nasal všetku tekutinu. Sušené ovocie si tiež nakrájame na menšie kúsky (ak použijeme hrozienka, brusnice alebo iné drobné ovocie, tak to samozrejme nie je ani nutné). Primiešame k zmesi a nakoniec podľa potreby zahustíme múkou. Plech si vystelieme papierom na pečenie a naukladáme naň guličky vytvorené zo zmesi, ktoré ešte lyžicou rozotrieme do tvaru placky. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút alebo kým nechytia zlatavý nádych.
Komentáre
Zverejnenie komentára