Po sviatkoch a hodovaní už asi takmer nikto nemá chuť na ďalšie koláčiky plné ťažkých maslových krémov, posypané horami práškového cukru a zaliatych vodopádmi čokolády. Ja osobne som si toto príliš nedopriala ani počas Vianoc, no napriek tomu je vždy lepšie siahnuť po tých zdravších alternatívach. Chuť na sladké môže prísť hocikedy, aj keď ju nečakáte, ale treba si vedieť správne vybrať, čím ju zaženiete. Jednoznačne vám odporúčam namiesto po nezdravom keksíku plnom stužených tukov siahnuť po niečom domácom, čo ste si sami napiekli a presne viete, čo ste si do svojej maškrty primiešali. Ako som spomínala, po období hodov je najlepšie začať v novom roku s niečím ľahším a zdravším. Tento vegánsky koláčik bez vajíčok, mlieka a iných živočíšnych produktov takouto voľbou jednoznačne je.
Potrebujeme:
2 a 1/2 šálky mletého kokosu
2 šálky hladkej špaldovej múky
1/4 šálky oleja
1 šálka mlieka (napríklad ryžové)
1 šálka trstinového cukru
1 balíček prášku do pečiva
2PL kakaa
1/2 šálky jablkového pyré
1/2kg čerstvého kivi
Postup:
Všetky suroviny si spolu zmiešame. Hotové cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu.
Kivi si očistíme, nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch koláča.
Vložíme do rúry a pečieme pri 180stupňoch asi 45minút.
Tesne pred dopečením ešte posypeme troškou strúhaného kokosu.
Tesne po upečení sa môže koláč zdať príliš mäkký, ale keď ochladne, stuhne a všetko bude tak, ako má byť.
Potrebujeme:
2 a 1/2 šálky mletého kokosu
2 šálky hladkej špaldovej múky
1/4 šálky oleja
1 šálka mlieka (napríklad ryžové)
1 šálka trstinového cukru
1 balíček prášku do pečiva
2PL kakaa
1/2 šálky jablkového pyré
1/2kg čerstvého kivi
Postup:
Všetky suroviny si spolu zmiešame. Hotové cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu.
Kivi si očistíme, nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch koláča.
Vložíme do rúry a pečieme pri 180stupňoch asi 45minút.
Tesne pred dopečením ešte posypeme troškou strúhaného kokosu.
Tesne po upečení sa môže koláč zdať príliš mäkký, ale keď ochladne, stuhne a všetko bude tak, ako má byť.
Komentáre
Zverejnenie komentára