Potrebujeme:
pošírované kuracie prsia =
1 chemicky neošetrený citrón
vetvička hladkolistej petržlenovej vňate
10 podrvených zrniečok celého čierneho korenia
4 kuracie prsia
pyré =
4 buľvy kvaky
2PL olivového oleja
štipka mletého muškátového orieška
soľ
mleté čierne korenie
omáčka =
2PL olivového oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2-3 červené papriky
10 zrniečok čierneho korenia
vetvička tymianu alebo lyžička sušeného tymiánu či majoránu
150ml zeleninového vývaru
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať a strúhaný parmezán na ozdobu
Postup:
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme na plátky nakrájaný citrón aj s kožou, celú vetvičku petržlenovej vnate a podrvené čierne korenie. Privedieme k varu, potom stlmíme plameň a povaríme 2 minúty. Následne do vody vložíme celé umyté kuracie prsia tak, aby boli celé ponorené.
Tesne bod bodom varu necháme v hrnci na ohni pošírovať asi 8 minút.
Odstavíme a necháme ešte ďalších 15 minút odstáť v horúcej vode pod pokrievkou.
Medzičasom si pripravíme kvakové pyré. Kvaku očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme do zmäknutia. Keď už sa dá kvaka ľahko rozpučiť vidličkou, ale na povrchu je ešte mierne chrumkavá, je hotová. Z kvaky scedíme vodu. Potom kvaku roztlačíme pučidlom na zemiaky, osolíme a okoreníme podľa chuti (pre farbu môžme pridať trocha kurkumy), pridáme štipku muškátového orieška a olej.
Na omáčku si na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Okoreníme a pridáme tymián (alebo sušené bylinky). Zmes podlejeme zeleninovým vývarom, osolíme a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec ešte omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
Mäso si vyberieme z vody a nakrájame na plátky.
Do stredu taniera naložíme kopček kvakového pyré, naň poukladáme plátky mäsa a celé jedlo ešte prelejeme paprikovou omáčkou a ozdobíme vňaťkou a zľahka posypeme strúhaným parmezánom.
DOBRÚ CHUŤ!!!
pošírované kuracie prsia =
1 chemicky neošetrený citrón
vetvička hladkolistej petržlenovej vňate
10 podrvených zrniečok celého čierneho korenia
4 kuracie prsia
pyré =
4 buľvy kvaky
2PL olivového oleja
štipka mletého muškátového orieška
soľ
mleté čierne korenie
omáčka =
2PL olivového oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2-3 červené papriky
10 zrniečok čierneho korenia
vetvička tymianu alebo lyžička sušeného tymiánu či majoránu
150ml zeleninového vývaru
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať a strúhaný parmezán na ozdobu
Postup:
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme na plátky nakrájaný citrón aj s kožou, celú vetvičku petržlenovej vnate a podrvené čierne korenie. Privedieme k varu, potom stlmíme plameň a povaríme 2 minúty. Následne do vody vložíme celé umyté kuracie prsia tak, aby boli celé ponorené.
Tesne bod bodom varu necháme v hrnci na ohni pošírovať asi 8 minút.
Odstavíme a necháme ešte ďalších 15 minút odstáť v horúcej vode pod pokrievkou.
Medzičasom si pripravíme kvakové pyré. Kvaku očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme do zmäknutia. Keď už sa dá kvaka ľahko rozpučiť vidličkou, ale na povrchu je ešte mierne chrumkavá, je hotová. Z kvaky scedíme vodu. Potom kvaku roztlačíme pučidlom na zemiaky, osolíme a okoreníme podľa chuti (pre farbu môžme pridať trocha kurkumy), pridáme štipku muškátového orieška a olej.
Na omáčku si na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Okoreníme a pridáme tymián (alebo sušené bylinky). Zmes podlejeme zeleninovým vývarom, osolíme a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec ešte omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
Mäso si vyberieme z vody a nakrájame na plátky.
Do stredu taniera naložíme kopček kvakového pyré, naň poukladáme plátky mäsa a celé jedlo ešte prelejeme paprikovou omáčkou a ozdobíme vňaťkou a zľahka posypeme strúhaným parmezánom.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára