Určite sa to stáva každému z nás. Potrebujeme odísť z domu na dlhší čas, no v chladničke strašia potraviny, ktoré by nevydržali, kým sa vrátime. Vtedy nastáva skutočný čas dumania, lámeme si rozum, ako s čím naložiť. Nie všetko stíhame priamo skonzumovať. A tak sa pár dní pred odchodom púšťame do varenia a pečenia zo zvyškov. Tak vznikol aj tento chutný, jemný koláč, ktorý si môžme s čistým svedomím rovno pribaliť aj na cestu...
Potrebujeme:
2 vajíčka
120g trstinového alebo obyčajného bieleho cukru
1ČL vanilkového extraktu
250g mascarpone
250g hladkej múky
1 vrchovatá ČL prášku do pečiva
135g tekutého bieleho jogurtu
+ 100g mliečnej čokolády alebo 2 tvarohové tyčinky v čokoláde
čerstvé alebo mrazené maliny a čučoriedky
strúhaný kokos
Postup:
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.
Do žĺtkov nasypeme cukor a spolu vyšľaháme do peny.
K žĺtkovej zmesi pridáme mascarpone, vymiešame. Prilejeme jogurt a vanilkový extrakt a opäť dobre prešľaháme.
Múku spojíme s práškom do pečiva a postupne preosejeme do pripraveného základu. Dôkladne vymiešame dohladka a zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Premiešavame tak, aby sa nám v ceste začali objavovať vzduchové bublinky.
Menší plech si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne doň vlejeme naše cesto.
Medzičasom si na menšie kúsky nakrájame 2 tvarohové tyčinky v čokoláde alebo tabličku mliečnej čokolády, ktoré následne nanesieme na povrch koláča. Rovnako si pripravíme ovocie a poukladáme ho do medzier medzi kúskami čokolády.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 30minút.
Po upečení, vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť, posypeme hojnou vrstvou strúhaného kokosu. Počkáme, kým koláč úplne nevychladne, nakrájame a môžme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
2 vajíčka
120g trstinového alebo obyčajného bieleho cukru
1ČL vanilkového extraktu
250g mascarpone
250g hladkej múky
1 vrchovatá ČL prášku do pečiva
135g tekutého bieleho jogurtu
+ 100g mliečnej čokolády alebo 2 tvarohové tyčinky v čokoláde
čerstvé alebo mrazené maliny a čučoriedky
strúhaný kokos
Postup:
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.
Do žĺtkov nasypeme cukor a spolu vyšľaháme do peny.
K žĺtkovej zmesi pridáme mascarpone, vymiešame. Prilejeme jogurt a vanilkový extrakt a opäť dobre prešľaháme.
Múku spojíme s práškom do pečiva a postupne preosejeme do pripraveného základu. Dôkladne vymiešame dohladka a zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Premiešavame tak, aby sa nám v ceste začali objavovať vzduchové bublinky.
Menší plech si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne doň vlejeme naše cesto.
Medzičasom si na menšie kúsky nakrájame 2 tvarohové tyčinky v čokoláde alebo tabličku mliečnej čokolády, ktoré následne nanesieme na povrch koláča. Rovnako si pripravíme ovocie a poukladáme ho do medzier medzi kúskami čokolády.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 30minút.
Po upečení, vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť, posypeme hojnou vrstvou strúhaného kokosu. Počkáme, kým koláč úplne nevychladne, nakrájame a môžme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára