Musím sa priznať, že už od detstva nie som veľkým milovníkom tohto na Slovensku pomerne tradičného jedla. Avšak veľmi ma lákalo vyskúšať ho tak trochu povegánčiť. No a poviem vám, oplatilo sa. Skutočne som nikdy predtým lepší nejedla a už asi nikdy ani nebudem. Niektorým mäsožravcom v mojej rodine som síce cez rozum neprešla a napriek mojej snahe chýbajúce mäso zakamuflovať, moju lesť prekukli a mäso v tomto jedle značne postrádali, no aspoň boli nútení uznať, že i napriek tomu ide o veľkú mňamku. Vyskúšajte aj vy a sami posúďte, ktorá verzia je lepšia?! :)
Potrebujeme (4 porcie):
100g sójových kociek
1 kocku zeleninového bujónu
1 strednú cibuľu
2PL olivového alebo iného rastlinného oleja
250g kyslej kapusty
200ml ryžovej/sójovej smotany
1-2PL ryžovej múky
šťavu z 1/2 citróna
mletú červenú papriku, kurkumu, rascu, čierne korenie,soľ
Postup:
Do hrnca si dáme 1L vody, v ktorej rozpustíme bujón. Prisypeme sójové kocky a varíme do zmäknutia asi 15-20 minút.
Po uvarení z kociek zlejeme vodu. (Vývar, v ktorom sa varili si odložíme bokom.) Poriadne ich vyžmýkame a pokrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na oleji dosklovita. Potom pridáme sójové mäso, ktoré tiež zľahka opečieme a následne zalejeme vývarom, ktorý sme predtým zliali z hrnca, kde sa varili sójové kocky.
Ochutíme korením, rascou, mletou sladkou paprikou a kurkumou a necháme dusiť asi 10minút.
Medzitým si kyslú kapustu premyjeme na sitku a nakrájame na menšie kusy. A takto pripravenú ju pridáme k bublajúcej zmesi.
Opäť necháme dusiť ďalších asi 5 minút, zalejeme smotanou a po pár minútach zľahka zahustíme ryžovou múkou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.
Necháme ešte asi 10minút prevrieť a odstavíme.
Podávame s parenou knedľou, obľúbeným pečivom alebo s cestovinou.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme (4 porcie):
100g sójových kociek
1 kocku zeleninového bujónu
1 strednú cibuľu
2PL olivového alebo iného rastlinného oleja
250g kyslej kapusty
200ml ryžovej/sójovej smotany
1-2PL ryžovej múky
šťavu z 1/2 citróna
mletú červenú papriku, kurkumu, rascu, čierne korenie,soľ
Postup:
Do hrnca si dáme 1L vody, v ktorej rozpustíme bujón. Prisypeme sójové kocky a varíme do zmäknutia asi 15-20 minút.
Po uvarení z kociek zlejeme vodu. (Vývar, v ktorom sa varili si odložíme bokom.) Poriadne ich vyžmýkame a pokrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na oleji dosklovita. Potom pridáme sójové mäso, ktoré tiež zľahka opečieme a následne zalejeme vývarom, ktorý sme predtým zliali z hrnca, kde sa varili sójové kocky.
Ochutíme korením, rascou, mletou sladkou paprikou a kurkumou a necháme dusiť asi 10minút.
Medzitým si kyslú kapustu premyjeme na sitku a nakrájame na menšie kusy. A takto pripravenú ju pridáme k bublajúcej zmesi.
Opäť necháme dusiť ďalších asi 5 minút, zalejeme smotanou a po pár minútach zľahka zahustíme ryžovou múkou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.
Necháme ešte asi 10minút prevrieť a odstavíme.
Podávame s parenou knedľou, obľúbeným pečivom alebo s cestovinou.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára