Máte radi lievance, ale nechcete sa stále ládovať len sladkým? Mám tu pre vás riešenie. Slané lievance, ktoré chutia ako chleba vo vajci, no sú o milión percent zdravšie. Toto jedlo som videla u jednej šikovnej žienky na Instagrame a povedala som si, že aj ja ho musím vyskúšať. Dúfam, že aj vás tento recept zaujme a vyskúšate si túto veľmi zaujímavú verziu lievancov pripraviť aj vy sami doma... Oplatí sa!
Potrebujeme:
50g jemne mletých ovsených vločiek
50ml mlieka (môžte použiť aj rastlinné)
1ČL prášku do pečiva
1 vajce
obľúbené koreniny (čierne korenie, bylinky, kurkuma, soľ)
+ na servírovanie
100g biely cottage cheese
čerstvá zelenina
1ČL parmezánu
kečup/dresing (nemusí byť)
(môžte použiť aj šunku alebo čokoľvek, čo máte radi)
čerstvá pažítka/bazalka na ozdobu
Postup:
Vločky si zmiešame s práškom do pečiva. Prilejeme mlieko, pridáme jedno celé vajce, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Hotové cesto necháme 5-10minút odležať, aby prášok do pečiva začal pracovať.
Medzitým si rozohrejeme panvicu so slnečnicovým olejom.
A následne na rozohriatu panvicu ukladáme cesto a tvarujeme stredne veľké kruhy, teda klasické lievance. Na jeden lievanec použijeme 1-2PL cesta a opekáme z každej strany do zlatista. Pred uložením cesta na panvicu, si ho zakaždým ešte raz dôkladne premiešame, aby sme nabrali všetky suroviny.
Hotové lievance si uložíme na papierovou utierkou vystlaný tanier, aby sa nám z nich vysal prebytočný tuk.
Následne lievance vrstvíme na seba. Každý si potrieme z vrchnej strany cottage syrom, len posledný necháme suchý.
No a potom si už lievance len ľubovoľne dozdobíme zeleninou, parmezánom, nejakým tým dresingom a čerstvými bylinkami.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
50g jemne mletých ovsených vločiek
50ml mlieka (môžte použiť aj rastlinné)
1ČL prášku do pečiva
1 vajce
obľúbené koreniny (čierne korenie, bylinky, kurkuma, soľ)
+ na servírovanie
100g biely cottage cheese
čerstvá zelenina
1ČL parmezánu
kečup/dresing (nemusí byť)
(môžte použiť aj šunku alebo čokoľvek, čo máte radi)
čerstvá pažítka/bazalka na ozdobu
Postup:
Vločky si zmiešame s práškom do pečiva. Prilejeme mlieko, pridáme jedno celé vajce, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Hotové cesto necháme 5-10minút odležať, aby prášok do pečiva začal pracovať.
Medzitým si rozohrejeme panvicu so slnečnicovým olejom.
A následne na rozohriatu panvicu ukladáme cesto a tvarujeme stredne veľké kruhy, teda klasické lievance. Na jeden lievanec použijeme 1-2PL cesta a opekáme z každej strany do zlatista. Pred uložením cesta na panvicu, si ho zakaždým ešte raz dôkladne premiešame, aby sme nabrali všetky suroviny.
Hotové lievance si uložíme na papierovou utierkou vystlaný tanier, aby sa nám z nich vysal prebytočný tuk.
Následne lievance vrstvíme na seba. Každý si potrieme z vrchnej strany cottage syrom, len posledný necháme suchý.
No a potom si už lievance len ľubovoľne dozdobíme zeleninou, parmezánom, nejakým tým dresingom a čerstvými bylinkami.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára