Túto tortu som piekla k príležitosti narodenín môjho otca. Bola skutočne osviežujúca, lahodná, ľahučká, no proste vynikajúca. Preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o recept podľa ktorého sa mi podarilo zhotoviť. No tak teda, tu ho máte.
Potrebujeme:
piškóta: (všetko budeme potrebovať 2X)
4 vajcia
120g práškového cukru
90g polohrubej múky
30g kukuričného škrobu
20g kakaa
30g rozpusteného masla
malinový krém:
250ml bieleho jogurtu
1 šálka malín (ja som použila mrazené)
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
asi 5PL práškového cukru
citrónový krém:
250ml jogurtu
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
šťava z jedného citróna (poprípade aj kôra)
asi 5PL práškového cukru
poleva:
100g horkej čokolády
+ tuk (maslo alebo Cera)
Postup:
Budeme robiť dva korpusy. Takže ingrediencie budeme potrebovať tiež 2X.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny.Miešame elektrickým šľahačom asi 10minút.Pena musí byť hladká a tuhá.
Potom si v inej miske zmiešame múku, kakao a škrob.
Múčnu zmes primiešame k vajcia (robte to radšej na dvakrát a zakaždým premiešajte).
Nakoniec vlejeme roztopené maslo a zľahka premiešame.
Nalejte do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy a pečte približne 20-25 minút.
Tento postup opakujte ešte raz a upečte aj druhý korpus.
Po upečení korpusy vytiahneme z rúry, nechám vychladnúť a napokon oba prerežeme na polovicu.
Následne si urobíme krémy.
Malinový krém.Ako prvú si namočíme plátkovú želatinu do studenej vody. Vyšľaháme si šľahačku.Do misky si nalejeme jogurt, pridáme maliny (ak používate mrazené, tak ich najprv radšej rozpustite v mikrovlnke alebo v horúcej vode) a cukor, dobre spolu premiešame.Želatínu rozpustíme na miernom ohni a tnekým prúdom ju vlejeme do jogurtovej zmesi. Premiešame elektrickým šľahačom a následne ručne vmiešame hotovú šľahačku. Krém vložíme na nejaký čas do chladničky, aby stuhol.
Citrónový krém. Opäť začneme tým, že si namočíme želatínu. Jogurt zmiešame s citrónovou šťavou, pridáme cukor a pomaly prilejeme želatinu. Opäť premiešame ako pri prvom kréme a pridáme šľahačku, tiež dáme na čas stuhnúť do chladničky.
Následne si pripravíme korpusy a môžme začať vrstviť. Prvý plát natrieme malinovým krémom, ďalší citrónovým, potom opäť malinový a vrch opäť potrieme citrónovým, zvyšným krémom môžme potrieť boky torty alebo ju môžme nechať nahú.
Nakoniec už len vrch polejeme čokoládou a dozdobíme podľa vlastného gusta.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
piškóta: (všetko budeme potrebovať 2X)
4 vajcia
120g práškového cukru
90g polohrubej múky
30g kukuričného škrobu
20g kakaa
30g rozpusteného masla
malinový krém:
250ml bieleho jogurtu
1 šálka malín (ja som použila mrazené)
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
asi 5PL práškového cukru
citrónový krém:
250ml jogurtu
250ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
šťava z jedného citróna (poprípade aj kôra)
asi 5PL práškového cukru
poleva:
100g horkej čokolády
+ tuk (maslo alebo Cera)
Postup:
Budeme robiť dva korpusy. Takže ingrediencie budeme potrebovať tiež 2X.
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny.Miešame elektrickým šľahačom asi 10minút.Pena musí byť hladká a tuhá.
Potom si v inej miske zmiešame múku, kakao a škrob.
Múčnu zmes primiešame k vajcia (robte to radšej na dvakrát a zakaždým premiešajte).
Nakoniec vlejeme roztopené maslo a zľahka premiešame.
Nalejte do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy a pečte približne 20-25 minút.
Tento postup opakujte ešte raz a upečte aj druhý korpus.
Po upečení korpusy vytiahneme z rúry, nechám vychladnúť a napokon oba prerežeme na polovicu.
Následne si urobíme krémy.
Malinový krém.Ako prvú si namočíme plátkovú želatinu do studenej vody. Vyšľaháme si šľahačku.Do misky si nalejeme jogurt, pridáme maliny (ak používate mrazené, tak ich najprv radšej rozpustite v mikrovlnke alebo v horúcej vode) a cukor, dobre spolu premiešame.Želatínu rozpustíme na miernom ohni a tnekým prúdom ju vlejeme do jogurtovej zmesi. Premiešame elektrickým šľahačom a následne ručne vmiešame hotovú šľahačku. Krém vložíme na nejaký čas do chladničky, aby stuhol.
Citrónový krém. Opäť začneme tým, že si namočíme želatínu. Jogurt zmiešame s citrónovou šťavou, pridáme cukor a pomaly prilejeme želatinu. Opäť premiešame ako pri prvom kréme a pridáme šľahačku, tiež dáme na čas stuhnúť do chladničky.
Následne si pripravíme korpusy a môžme začať vrstviť. Prvý plát natrieme malinovým krémom, ďalší citrónovým, potom opäť malinový a vrch opäť potrieme citrónovým, zvyšným krémom môžme potrieť boky torty alebo ju môžme nechať nahú.
Nakoniec už len vrch polejeme čokoládou a dozdobíme podľa vlastného gusta.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára