Preskočiť na hlavný obsah

Bounty cheesecake

Do prípravy tohto koláčika som sa pustila včera a to úplnou náhodou.
Piekla som niečo iné a zistila som, že mi v chladničke strašia nejaké tie tvarohy s blížiacim sa koncom záruky.
Zobrala som do ruky kuchársku knihu a začala som listovať s nádejou, že sa v nej nájde zaujímavý recept, ktorý by som si chcela vyskúšať urobiť.
Hneď po prelistovaní niekoľkých strán na mňa vypadol tento Bounty cheesecake a ja som hneď vedela, že to  je presne to, čo som hľadala.

Potrebujeme:
korpus:
200g maslových sušienok
200g masla
krém:
500g odtučneného mäkkého tvarohu
150g hustého bieleho jogurtu
3 vajcia
160g práškového cukru
2PL hladkej múky
100g strúhaného kokosu
poleva:
50g horkej čokolády
1PL kakaa
5PL práškového cukru
100g masla
4PL mlieka
+ banán
(v pôvodnom recepte do krému dávali namiesto jogurtu 50g kyslej smotany a 250g krémového syra Philadelphia, no ja som tieto ingrediencie nemala a tak som improvizovala, no výsledok je rovnako dobrý)
Postup:
Sušienky si rozdrvíme na jemný prášok. Maslo rozpustíme a prilejeme k sušienkam. Z masla a sušienok rukami vypracujeme kompaktné cesto.
Tortovú formu s priemerom 22cm si vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej rovnomerne roztlačíme. Vložíme aspoň na 15minút do chladničky trocha stuhnúť.
V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom a s cukrom. Následne primiešame múku a poriadne premiešame, aby nám v kréme nezostali hrudky. Ďalej pridáme po jednom vajcia a každé dôkladne zamiešame do zmesi. Nakoniec prisypeme aj kokos, naposledy premiešame a krém vylejeme na predpripravené cesto.
Takto pripravený koláč vložíme do rúry predhriatej na 200stupňov, po 15minútach znížime teplotu na 140stupňov a pečieme ešte ďalších 45minút.Na spodok rúry ešte pred pečením vložíme stredne veľký plech naplnený vodou a necháme ho v rúre samozrejme počas celej doby pečenia.
Medzitým ako sa koláč pečie, si pripravíme polevu. Na sporák si postavíme rajničku s vodou, do nej vložíme menšiu rajničku, do ktorej vložíme maslo a čokoládu, prisypeme cukor a kakao a nakoniec prilejeme mlieko, necháme spolu nad parou rozpustiť , premiešame a zložíme zo sporáka.
Banán si nakrájame na kolieska.
Upečený cheesecake vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť, potom koláč dookola obrežeme a vyberieme z formy.
Na vrch koláča poukladáme kolieska banánu, ktoré následne zalejeme pripravenou polevou, potom už len ozdobíme podľa vlastnej fantázie a pred podávaním ešte vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie je krájať až na druhý deň).

DOBRÚ CHUŤ!!!




 
 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablkový koláč z lístkového cesta s pudingovo-tvarohovou plnkou

Občas si zaexperimentujem Dnes si tak vravím, že by som tak ako takmer každý deň počas letných prázdnin, mohla opäť niečo upiecť. Kuknem do chladničky, mám tam ešte lístkové cesto, otvorený tvaroh, nejaké to mlieko, jablká na linke... Rozmýšľam čo by z toho len mohlo vzniknúť, a tak ma zrazu osvieti. Vznikol z toho tento koláč a ja vás teraz zasvätím, z čoho sa vlastne skladá a ako som postupovala pri jeho výrobe. Tak nech sa páči, tu to máte. :)  Potrebujeme: 1 chladené lístkové cesto (asi 275g) 200g hrudkovitého tvarohu 1 balíček vanilkového pudingu 500ml mlieka 4PL trstinového cukru 2 veľké jablká škoricu alebo škoricový cukor na posypanie Postup: Ako prvý si uvaríme puding. Pudingový prášok vymiešame v 200ml mlieka s cukrom a zvyšok 300ml mlieka dáme variť na sporák, keď mlieko začne vrieť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým puding nezačne bublať a nezhustne. Potom odstavíme a necháme za občasného premiešavania ochladnúť. ...

Zdravý fit mrkvovo-jablkový koláč

Maškrta nielen pre zajaca Potrebujeme: 3 stredne veľké mrkvy 3 stredne veľké jablká 1,5 šálky jemne mletých ovsených vločiek 5PL kokosového oleja 1PL slnečnicových semiačok 9 sušených sliviek 1,5ČL mletej škorice 100-150ml vody šťava z pol citróna Postup: Mrkvu a jablká umyjeme a očistíme. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a jablká postrúhame na hrubšie. Jablká a mrkvu popolievame citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ovsené vločky, škoricu a vodu, opäť premiešame a necháme 15minút postáť. Slivky si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do odležaného cesta spolu so slnečnicovými semiačkami a kokosovým olejom, premiešame a ak sa vám zdá cesto ešte príliš suché pridajte trošku vody, v opačnom prípade prisypte ešte trocha vločiek. Cesto potom prelejeme na menší plech alebo do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180stupňov asi 45minút. Ja som po 30minútach vybrala z rúry, nechala trochu vychladnúť, pokrájala a kúsky som pootá...

Vegan šošovicový dhal s cícerom

Dhal, jedlo, na ktoré sa mi už tak dlho zbiehali slinky. K jeho príprave som sa prvýkrát dostala pred niekoľkými týždňami a poviem vám, odvtedy som ho musela pripravovať ešte niekoľkokrát. Je totiž neskutočný. Tá škoricová orientálna chuť masaly, kyslastá chuť paradajok, môj milovaný cícer a kokosový dojazd, všetko sa to dopĺňa do poslednej kvapky. Čudujem sa, že som až doteraz mohla žiť bez tohto jedla. Čo jedla?! To nie je jedlo... To je N.E.B.O.!!!! Ešte teraz cítim tú vôňu a chuť... Treba vyskúšať, potom pochopíte. :) Potrebujeme: (2-3 porcie) 1 menšia šálka červenej šošovice (200ml) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 750ml zeleninového vývaru (najlepšie domáci) 2 ČL korenia garam masala 1 ČL kurkumy 1 ČL majoránu 1 ČL mletej údenej sladkej červenej papriky 1 plechovka drvených lúpaných paradajok 100ml kokosového mlieka alebo smotany (napríklad Alpro) 1 plechovka cíceru 2 veľké hrste čerstvého baby špenátu soľ podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy Postup: Šošovicu ...