Ak môj blog sledujete už dlhšie, asi ste si všimli, že pri pečení a príprave dezertov rada používam puding. Je to asi taká moja závislosť či zaužívaný zvyk, no jedno je isté, pudingy milujem už od detstva, sú jednoduché na prípravu a hlavne chutia skvelo. Aj preto mi ani dnes nie je trápne, vyrukovať tu s ďalším pudingovým receptom. Tentokrát pôjde o kombináciu pudingu, sliviek a ako inak, jednej z mojich základných ingrediencií, škorice. Šialené?! Vyskúšajte a posúďte sami, tá vôňa vás presvedčí o správnosti vybraných surovín... (teda ak nebudete mať zapchatý nos tak ako ja) :)
Potrebujeme:
1 balíček mrazeného lístkového cesta (400g)
1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou (alebo Zlatý klas)
400ml (rastlinného) mlieka
50g kryštálového cukru
150g mäkkého jemného odtučneného tvarohu
asi 10 čerstvých sliviek
trstinový cukor
mletú škoricu
Postup:
Lístkové cesto vyberieme z mrazničky a necháme pri izbovej teplote zmäknúť tak, aby sa s ním dalo pracovať.
Medzitým si uvaríme puding. 2/3 pripraveného mlieka dáme v kastróliku variť na sporák. Vo zvyšnom mlieku si vymiešame pudingový prášok s cukrom. Keď mlieko na sporáku začne vrieť, stíšime plameň a prilejeme pudingovú zmes, sporák opäť pustíme na plno a za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne (trvá to asi 1-2 minúty). Uvarený puding odložíme bokom a necháme trocha vychladnúť.
Slivky si umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
Dosku na vaľkanie si vysypeme múkou, prenesieme na ňu cesto a vyvaľkáme, na nie veľmi tenko, teda na veľkosť vašej koláčovej formy. Cesto potom vložíme do formy a ešte ho rukami dotvarujeme tak, aby zapĺňano celý jej priestor, aj boky.
Do vychladnutého pudingu následne vmiešame tvaroh a zmes vylejeme na cesto. Na plnku potom rovnomerne naukladáme nakrájané slivky, ktoré nakoniec posypeme trstinovým cukrom a škoricou, vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 45-60 minút, respektívne, kým okraje nezozlatnú, krém na povrchu nezíska jemnú kôrčičku a šťava, ktorú pustia slivky, pekne neskaramelizuje, vtedy je totiž koláč už určite hotový.
Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
1 balíček mrazeného lístkového cesta (400g)
1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou (alebo Zlatý klas)
400ml (rastlinného) mlieka
50g kryštálového cukru
150g mäkkého jemného odtučneného tvarohu
asi 10 čerstvých sliviek
trstinový cukor
mletú škoricu
Postup:
Lístkové cesto vyberieme z mrazničky a necháme pri izbovej teplote zmäknúť tak, aby sa s ním dalo pracovať.
Medzitým si uvaríme puding. 2/3 pripraveného mlieka dáme v kastróliku variť na sporák. Vo zvyšnom mlieku si vymiešame pudingový prášok s cukrom. Keď mlieko na sporáku začne vrieť, stíšime plameň a prilejeme pudingovú zmes, sporák opäť pustíme na plno a za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne (trvá to asi 1-2 minúty). Uvarený puding odložíme bokom a necháme trocha vychladnúť.
Slivky si umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
Dosku na vaľkanie si vysypeme múkou, prenesieme na ňu cesto a vyvaľkáme, na nie veľmi tenko, teda na veľkosť vašej koláčovej formy. Cesto potom vložíme do formy a ešte ho rukami dotvarujeme tak, aby zapĺňano celý jej priestor, aj boky.
Do vychladnutého pudingu následne vmiešame tvaroh a zmes vylejeme na cesto. Na plnku potom rovnomerne naukladáme nakrájané slivky, ktoré nakoniec posypeme trstinovým cukrom a škoricou, vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 45-60 minút, respektívne, kým okraje nezozlatnú, krém na povrchu nezíska jemnú kôrčičku a šťava, ktorú pustia slivky, pekne neskaramelizuje, vtedy je totiž koláč už určite hotový.
Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára