Recept na tento koláč som tak trochu odkukala od slovenskej blogerky Angie Bakes, lepšie povedané z jej cukrárskej knihy, no ide o najobľúbenejší koláč mojej sestry, teda pravdupovediac miluje ho celá moja rodina, a preto si aj ja dovolím zverejniť ho na svojom blogu. Samozrejme, ako všetko, som si ho mierne upravila a v tejto podobe vám ho chcem dnes predstaviť...
Potrebujeme:
cesto
200g maslových sušienok
100g masla
plnka
1 balíček pudingového prášku (ja som použila mandľový, ale môžte si zvoliť, aký vám chutí, napríklad banánový alebo vanilkový)
70g cukru
400ml mlieka
30g masla
3 stredne veľké zrelé banány
1 balíček tortového želé (napr. Dr.Oetker)
poleva
100g kvalitnej čokolády
1PL masla
Postup:
Sušienky vložíme do mixéra a rozdrvíme najemno.
Následne takto pripravené sušienky ručne zmiešame so zmäknutým maslom, až vytvoríme mrvivé, no kompaktné cesto.
Následne si zoberieme koláčovú formu s vrúbkovaným okrajom a cesto do nej rovnomerne, najlepšie rukami, rozprestrieme. Pripravený základ koláča na chvíľu odložíme bokom, aby stuhol a zatiaľ si pripravíme plnku.
Do rajničky nalejeme 2/3 mlieka a dáme variť na sporák. Do zvyšku mlieka nasypeme puding s cukrom a dôkladne vymiešame. Keď mlieko začne vrieť, stíšime plameň na minimum, vlejeme si doň pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme (sporák si dáme opäť na plno) približne ďalšie 2 minúty do zhustnutia. Do hotového pudingu vhodíme trocha masla, necháme rozpustiť a zľahka premiešame. Chvíľu počkáme, aby puding trocha ochladol a nalejeme ho na sušienky, vložíme asi na pol hodinu do chladničky, aby koláč stuhol.
Medzičasom banány nakrájame na približne rovnako hrubé kolieska a pripravíme si želatinu podľa návodu na obale.
Banány poukladáme na koláč a zalejeme želatinou, opäť vložíme do chladu a necháme úplne stuhnúť.
Nakoniec už len stačí vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu s maslom a touto polevou popolievať vrch stuhnutého koláča, no a keď aj poleva zaschne, môžme podávať, najlepšie je však nechať koláč cez noc v chladničke, avšak, ak aj vaši stravníci sú takí maškrtníci ako tí moji, už to jednoducho nestihnete :) .
DOBRÚ CHUŤ!!!
Potrebujeme:
cesto
200g maslových sušienok
100g masla
plnka
1 balíček pudingového prášku (ja som použila mandľový, ale môžte si zvoliť, aký vám chutí, napríklad banánový alebo vanilkový)
70g cukru
400ml mlieka
30g masla
3 stredne veľké zrelé banány
1 balíček tortového želé (napr. Dr.Oetker)
poleva
100g kvalitnej čokolády
1PL masla
Postup:
Sušienky vložíme do mixéra a rozdrvíme najemno.
Následne takto pripravené sušienky ručne zmiešame so zmäknutým maslom, až vytvoríme mrvivé, no kompaktné cesto.
Následne si zoberieme koláčovú formu s vrúbkovaným okrajom a cesto do nej rovnomerne, najlepšie rukami, rozprestrieme. Pripravený základ koláča na chvíľu odložíme bokom, aby stuhol a zatiaľ si pripravíme plnku.
Do rajničky nalejeme 2/3 mlieka a dáme variť na sporák. Do zvyšku mlieka nasypeme puding s cukrom a dôkladne vymiešame. Keď mlieko začne vrieť, stíšime plameň na minimum, vlejeme si doň pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme (sporák si dáme opäť na plno) približne ďalšie 2 minúty do zhustnutia. Do hotového pudingu vhodíme trocha masla, necháme rozpustiť a zľahka premiešame. Chvíľu počkáme, aby puding trocha ochladol a nalejeme ho na sušienky, vložíme asi na pol hodinu do chladničky, aby koláč stuhol.
Medzičasom banány nakrájame na približne rovnako hrubé kolieska a pripravíme si želatinu podľa návodu na obale.
Banány poukladáme na koláč a zalejeme želatinou, opäť vložíme do chladu a necháme úplne stuhnúť.
Nakoniec už len stačí vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu s maslom a touto polevou popolievať vrch stuhnutého koláča, no a keď aj poleva zaschne, môžme podávať, najlepšie je však nechať koláč cez noc v chladničke, avšak, ak aj vaši stravníci sú takí maškrtníci ako tí moji, už to jednoducho nestihnete :) .
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára