Máte radi cheesecaky? No, kto by ich nemal rád, nemám pravdu? Avšak, povedzme si pravdu, väčšinou nejde o ten najlajtovejší zákusok. Ja som si preto pre vás dnes pripravila túto mierne odľahčenú sviežu letnú verziu. Dúfam, že vám bude chutiť a vylepšíte si ním nejedno letné posedenie.
Potrebujeme:
cesto =
220g Bebe sušienok
85g roztopeného masla
náplň =
500g mäkkého odtučneného tvarohu
200g bieleho gazdovského alebo gréckeho jogurtu
1 balíček vanilínového cukru (20g)
3PL trstinového cukru
350g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
1 balíček Zlatého klasu
poleva =
100g bielej čokolády
200g bieleho gazdovského alebo gréckeho jogurtu
Postup:
Bebe keksy si podrvíme v mixéri (ak nemáte mixér, môžte sušienky vložiť do uzatvárateľného mikroténového vrecka a podrviť tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto). Sušienky zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na spodok papierom na pečenie vystlanej tortovej formy s priemerom asi 25cm. Pečieme pri 180°C približne 10minút (kým trochu nezozlatne).
Tvaroh, jogurt a cukor si spolu zmiešame v miske. Dve tretiny čučoriedok (ak používame mrazené, necháme povoliť pri izbovej teplote), asi 200g, rozmixujeme, zvyšok necháme v celku, vmiešame do tvarohovej zmesi (celé čučoriedky vmiešame zľahka na koniec, najlepšie ručne, aby sa nepopučili). Na záver vmiešame Zlatý klas, ktorý krém stuží.
Nanesieme na predpečený korpus. Rúru stiahneme na 145°C a pečieme ešte ďalších 60minút.
Polevu si pripravíme roztopením bielej čokolády vo vodnom kúpeli. Necháme chvíľu vychladnúť a postupne do nej zamiešame jogurt. Rozotrieme na vychladnutý cheesecake a odložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním môžme ozdobiť čerstvými čučoriedkami, či farebnými cukríkmi, ktoré celému koláču dodajú punc hravosti.
Komentáre
Zverejnenie komentára