Potrebujeme (4 porcie) :
3 plátky kuracích pŕs
100g mrazeného alebo čerstvého hrášku
100g mrazenej lebo čerstvej vylúpanej kukurice
1 červená paprika
250g čerstvého listového baby špenátu
3/4 plechovky kokosového mlieka (tú tuhú časť)
1 menšiu cibuľu
olivový alebo kokosový olej
1PL kari pasty alebo kari korenie
2PL paradajkového pretlaku
trochu ryžovej múky na zahustenie
soľ, čierne korenie, obľúbené sušené bylinky
400g ryže Basmati
2 hrste kešu orieškov a nejakú čerstvú zelenú vňať na ozdobenie
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme, zbavíme kože a nechcených blán a nakrájame na kocky. Medzitým si v hrnci rozohrejeme trochu oleja a dosklovita na ňom opečieme nadrobno posekanú cibuľku. Pridáme mäso a chvíľu restujeme. Pridáme kari a podlejeme troškou vody. Asi 15-20 minút dusíme, potom pridáme hrášok, kukuricu, na kocky nakrájanú červenú papriku a špenát a opäť dusíme asi 15minút.
Prilejeme paradajkový pretlak a kokosové mlieko a ešte chvíľu prehrejeme. Ak by sa nám omáčka zdala príliš riedka, zahustíme troškou ryžovej múky. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ozvláštnime obľúbenými bylinkami (môžme pridať aj čerstvé alebo sušené chilli papričky), odstavíme.
Medzitým si osobitne uvaríme ryžu podľa návodu na obale. Ja varím ako cestoviny. Necháme si zovrieť vodu (môžte osoliť), vsypeme požadované množstvo ryže a varíme, dokým ryža nezmäkne, potom zlejeme a môžeme podávať.
Kešu orechy si nasekáme na menšie kúsky. Rozohrejeme si panvičku a oriešky na nej zasucha opekáme, kým nezačnú rozvoniavať a neobjavia sa na nich čierne fliačky.
Môžeme servírovať.
Na tanier naložíme ryžu, zalejeme kari omáčkou, posypeme opraženými kešu orieškami a dozdobíme čerstvou zelenou ,,burinkou´´. Môžme podávať...
Dobrú chuť!
Sladko-kyslý kapustovo-repový šalát
Potrebujeme:pol hlávky červenej kapusty
2 stredné mrkvy
1 pohár nakladanej červenej repy v sladko-kyslom náleve (nakrájaná na kocky)
soľ, rasca, čerstvá petržlenová vňať, prípadne cukor a ocot alebo citrónová šťava na dochutenie
Postup:
Kapustu si nakrájame na rezančeky. Hodíme do misky a zľahka nasolíme, aby pustila šťavu. Mrkvu očistíme, opláchneme a nastrúhame na hrubšie pásiky. Pridáme ku kapuste. Rovnako do misky prihodíme aj celý pohár nakladanej cvikly aj so šťavou. Dochutíme rascou, prípadne trochu okyslíme či dosladíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme odstáť. Podávame ako prílohu ku kari.
Komentáre
Zverejnenie komentára